Istoriju piše srpski sin Pokuševski: Najmlađi igrač Olimpijakosa u Evroligi, pao je Printezisov rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 22:21

Kakva čast za mladog Novosađanina

Još jednom odličnom rolom u Evroligi Nikola Milutinov potvrdio je da je ove sezone izrastao u jednog od najboljih centara Evrope, ali svetla pozornice sada su uperena na njegovog golobradog saigrača i novo srpsko čudo - Alekseja Pokuševskog!

Izabrane vesti

Rođeni Novosađanin koji od 13. godine raste i razvija se u Olimpijakosovom sistemu večeras je upisao svoj evropski debi, prvi poen i minut u ubedljivoj pobedi nad Bajernom. Momak koga kritičari vide kao buduću zvezdu evropske košarke nije samo postao neko o kome sada svi pričaju, već je dobio izuzetnu čast da postane najmlađi igrač u istoriji Olimpijakosa koji je odigrao jedan evropski meč. 

Pokuševski je to učinio sa 17 godina, dva meseca i dvadeset i jedan dan, čime je svrgnuo dosadašnjeg rekordera – živu legendu pirejskog kluba, grčke i evropske košarke: Jorgosa Printezisa. Evropski šampion i heroj Pireja debitantski nastup upisao je još davne 2002. godine i to u susretu protiv Slaska iz Vroclava odigranom 9. oktobra. Tada je imao 17 godina, sedam meseci i sedamnaest dana. 

 U izjavi za grčke medije posle utakmice Pokuševski je otkrio zanimljiv detalj i kako je dobio priliku da debituje.
”Veliki uticaj imao je Kostas Papanikolau, pošto je rekao treneru da me ubaci”, rekao je mladi srpski košarkaš i dodao:
”Hteo bih da se zahvalim treneru što me je pustio da igram. Osetio sam veliku čast, jer mi je trener rekao da odigram slobodno. Prelep je osećaj. Biće još utakmica da uputim i neki šut. Ovaj dan ću pamtiti”.

Neverovatna čast za momka koji sa svojih 211 centimetara visine igra i na poziciji plejmejkera! Takvu mogućnost ne dobija svako... Želimo mu, između ostalog, još mnogo poena u elitnom takmičenju i da postane novi as srpske reprezentacije. 

 


tagovi

Aleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara