""
""

Janković potvrdio da je peto pojačanje Partizana: Dolazim na pozajmicu! Brašanac košta 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.16. | 11:34

Crno-beli vraćaju jednog, a prodaju drugog vezistu

Dolazi. Preciznije, vraća se. Posle tri godine, Marko Janković (21) će, po svoj prilici, opet zadužiti dres Partizana. Levokrilni vezista, koji može da odgovori i zahtevima u centralnom delu terena, nalazi se na pragu Humske i samo čeka „amin“ Olimpijakosa da ga prekorači.

Kao što je i najavljeno, potencijalni reprezentativac Crne Gore dogovorio je saradnju sa crno-belima, ali bi za ozvaničenje povratka u klub čije je mlađe kategorije prošao potrebno odobrenje grčkog prvaka. Najverovatnije, u vidu pozajmice, sa pravom otkupa ugovora.
Plan je da dođem kao pozajmljen igrač, sa klauzulom o otkupu na kraju predstojeće sezone. Verujem da ćemo i Partizan i ja biti zadovoljni za godinu dana i da će se lepa priča nastaviti. Molim se Bogu da se sve dogovori između klubova i da se vratim svojoj drugoj kući, u Partizan! Mogu samo da potvrdim da sam razgovarao sa trenerom Ivanom Tomićem nekoliko puta i da među nama ne postoje nikakva razmimoilaženja u budućnosti. Čekam lepe vesti od menadžera i ljudi iz Humske i iz Olimpijakosa. Želim da se vratim u svoj klub i da ostavim trag kada već nisam mogao pre tri godine“, ispričao je za Janković za Sport.

Izabrane vesti

Podsetimo, klijent menadžerske agencije LIAN sports je leta 2013. napustio Partizan, jer nije bio u projekciji tadašnjeg trenera Vuka Rašovića za prvi tim, pa je za 250.000 evra prodat Olimpijakosu. Pirejci su ga godinu dana držali u mladom timu, zatim pozajmili OFK Beogradu, da bi prošlu sezonu proveo u Mariboru, gd eje odigrao samo sedam utakmica.
„ Svašta se dešavalo tada (2013) i bolje da ne pričamo o tome, ta tema mi je bolna. Siguran sam da nije sve moralo tako da se desi, ali sam bio siguran da ću se jednom vratiti“, dodao je Marko Janković, koji će biti peto pojačanje Parnog valjka u letnjem prelaznom roku, posle Petra Đuričkovića, Saše Marjanovića, Milana Radina i Nemanje Miletića.

S druge strane, izvesno je da će biti odlazaka iz Partizana. Novu sredinu već je pronašao golman Živko Živković (Škoda Ksanti), ugovor je istekao Andriji Živkoviću, klub ne računa na štopere Lazara Ćirkovića i Marka Jovanovića, a očekuje zaradu od prodaje nekoliko standardnih igrača iz minule sezone. Pre svih - Darka Brašanca.

Kako navodi Sportski žurnal, čelnici crno-belih su odredili cenu za 24-godišnjeg vezistu. Navodno, voljni su da ga puste u inostranstvo, samo pod uslovom da neki klub plati 2.000.000 evra. Brašancu ugovor ističe u junu 2017. godine, pa je aktuelni prelazni rok poslednja šansa da klub iz Humske 1 zaradi na njegovom transferu.

(FOTO: partizan.rs, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko Jankovićletnji prelazni rok 2016Darko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara