Japanac po treći put među Grobarima

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 08:59

Šćepanović će glavnom treneru moći do tančina, ako već to nije uradio, da objasni kako funkcioniše i diše košarkaški gigant iz Humske koji pokušava da se vrati na staze stare slave

Dolazak Italijana Andree Trinkjerija u Partizan predstavljao je pravu košarkašku transfer bombu, ne samo u regionu, već i u celoj Evropi. Međutim, ono što je dodatno obradovalo sve pristalice crno-belih je što je dolazak stručnjaka sa zavidnom biografijom istovremeno značio i povratak Vlade Šćepanovića u klub iz Humske. Mladi crnogorski stručnjak bio je Trinkijerijev pomoćnik u Bambergu, a tu ulogu obavljaće i sada u redovima crno-belih. Od trenerskog iskustva Šćepanović je imao samostalni angažman u ekipi podgoričke Budućnosti pre nego je stigao kod Trinkjerija u Bamberg.

Sada će dobiti priliku da ponovo rade zajedno, a Šćepanović će glavnom treneru moći do tančina, ako već to nije uradio, da objasni kako funkcioniše i diše košarkaški gigant iz Humske koji pokušava da se vrati na staze stare slave. Iako je Šćepanović tokom igračke karijere u crno-belom dresu proveo maltene samo jednu i po sezonu, navijači se dobro sećaju da je bio jedan od najzaslužnijih za šampionsku titulu Partizana 2002, kada je i započeta 13-godišnja dominacija nezapamćena na ovim prostorima. A u drugom mandatu, 2004. godine je sam, šutem u poslednjoj sekundi preko trojice igrača Hemofarma osigurao novi šampionski pehar Partizanu.

Izabrane vesti

Čeka ga još teži zadatak sada na funkciji pomoćnog trenera, ali ostvarila mu se želja da se vrati u Partizan. A u jednom od ranijih intervjua MOZZART Sportu rekao je da mu je ostalo urezano u sećanju kako su ga prihvatili navijači Partizana dok je vodio Podgoričane.
"Pamtiću doček u Hali sportova koji su mi priredili Grobari prošle sezone kad sam vodio Budućnost. To je potvrda da sam radio prave stvari i da navijači Partizana poštuju prave vrednosti", istakao je Šćepanović i dodao da bi mu bila čast da radi u klubu iz Humske.

Nema sumnje da će sada dobiti još jači aplauz prilikom prvog ulaska u halu Pionir na novoj funkciji. A to će se desiti sledećeg utorka protiv italijanskog Trenta u šestom kolu Evrokupa. Popularni Japanac, kako mu je nadimak odmalena, svojevremeno je figurirao i kao potencijalni kandidat da nasledi samostalno klupu Partizana, kada je iz kluba otišao Aleksandar Džikić, ali je to sve ostalo u domenu nagađanja i pretpostavki.

Uzevši sve okolnosti u obzir, ovakav povratak u Partizan deluje kao najbolja varijanta, a o radu sa Trinkjerijem je još pre godinu dana rekao:
"Mnogo mi znači to što sam radio sa njim, dopada mi se Trinkjerijeva košarkaška filozofija. Tu sam se pronašao. Andrea je sjajan tip, bez sujete, voli da pita i da sarađuje."

U svakom slučaju, navijači Partizana spremni su da dočekaju jednog od svojih heroja...

Foto: Star Sport


tagovi

Vlado Šćepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara