"Marko Janković na meču sa Sevastopoljem na zimskim pripremama Partizana u Turskoj"
"Marko Janković na meču sa Sevastopoljem na zimskim pripremama Partizana u Turskoj"

Marko Janković iz Teleoptika u Olimpijakos! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.13. | 09:12

Talentovani vezista koji se nije dogovorio sa čelnicima Paritzana o nastavku saradnje poptisaće danas četvorogodišnji ugovor sa grčkim velikanom

Marko Janković na meču sa Sevastopoljem na zimskim pripremama Partizana u TurskojI to je moguće: iz Teleoptika pravac – Olimpijakos! Talentovani vezista Marko Janković (18), koji prošlog meseca nije uspeo da dogovori nastavak saradnje sa čelnicima Partizana, potpisaće danas ugovor sa grčkim velikanom, piše Sportski žurnal.

U danu kada postaje punoletan, olmadinski reprezentativac Crne Gore obavezaće se na četvorogodišnju vernost Pirejcima, čime će se završiti kratkotrajna neizvesnost na kojoj će destinaciji nastaviti karijeru. Njemu su rukovodioci crno-belih po isteku omladinskog staža ponudili profesionalni ugovor do 2017, uz opciju da, ako se tokom priprema ne izbori za mesto u timu, prvu godinu provede na pozajmici u jednom od klubova Super lige.
„Za nas takva ponuda bila neprihvatljiva, smatramo da je Marko u godinama kada bi trebalo da napreduje, a ne da se kali po drugim klubovima. Menadžer je potom ponudio Partizanu i neke druge uslove, ali zajednički jezik nije pronađen i rastanak je bio neminovan. Zahvalni smo Partizanu, u njemu je Marko napredovao, razišli smo se u korektnim odnosima“, objasnio je nedavno Vasko Janković, otac talentiovanog fudbalera.

Izabrane vesti

Od tada se nekoliko inostranih klubova interesovalo za momka sa Cetinja, koga je bivši trener Parnog valjka Vladimir Vermezović vodio ne zimske pripreme i povremeno priključivao prvom timu. Izbor je pao na Olimpijakos, a Partizan neće dobiti ni evro obeštećenja, jer je Marku Jankoviću istekao ugovor, među crveno-bele će preći kao slobodan igrač.

A u Olimpijakosu ga čeka srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa, dok je Marku Panteliću krajem sezone prestala ugovorna obaveza prema Grcima i još se ne zna gde će nastaviti karijeru.

(FOTO: partizan.rs)

 


tagovi

Crna GoraGrčkaMarko JankovićOlimpijakosFK PartizanPrva liga SrbijeSrbijaSuperligaTeleoptikTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara