"Mirnes Šišić"
"Mirnes Šišić"

Mirnes Šišić još čeka Zvezdinih 150.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.06.14. | 09:29

"Pravno je probila sve rokove, ali takvoj instituciji treba dozvoliti da igra Evropu", komentariše nekadašnji zastupnik slovenačkog fudbalera Dejan Stefanović, inače i funkcioner Fife

Mirnes ŠišićMnogi su ga odavno zaboravili, ali senka boravka Mirnesa Šišića u Ljutice Bogdana i dalje lebdi nad “Marakanom“. Ne zbog toga što pamtimo neke njegove spektakularne poteze, ako je takvih uopšte bilo, već zbog duga od 150.000 evra koji mu Crvena zvezda još nije isplatila.
"Šišićev slučaj je jedan od onih koje Zvezd anije regulisala, iako je izvršna presuda doneta 2013. Sad je kasno za bilo kakav dogovor, ni promil šanse ne postoji da on sada pristane. Imali su više od godinu dana da reše to, a oni se tim problemom bave u sekund do ponoći", kaže za Večernje novosti nezadovoljni član Komistije FIFA za status igrača i predsednik Sintikata profesionalnih fudbalera Slovenije Dejan Stefanović, inače i bivši Šišićev zastupnik u sporu sa beogradskim crveno-belima.

Podsetimo, Šišić je u Zvezdu stigao na zahtev tadašnjeg sportskog direktora Ilije Ivića, koji ga je darovao astronomskom platom od 375.000 evra po sezoni?! Slovenac je, srećom, klub napustio posle svega šest meseci tokom kojih je odigrao 12 utakmica. Ipak, dug je dug, a Zvezda svoj nije izmirila, pa joj sada preti i eliminacije iz Evrope.
"Zvezda je pravno probile sve rokove, ali takvoj instituciji treba dozvoliti da igra Evropu i biće super ako UEFA to odobri. Klubu će se tako omogućiti dodatni izvor prihoda... Prema prethodnim iskustvima, UEFA je vrlo milosrdna kada su u pitanju klubovi iz istočne Evrope, ali pod uslovom da se iskaže dobra volja da se dugovi saniraju. Nikome nije interes da Zvezdi kaznu izbacivanjem", pomirljivo završava Stefanović.

Izabrane vesti

U najgorem scenariju, objašnjava Stefanović, crveno-beli bi mogli da zbog slučaja Šišić ostanu i bez titule, jer UEFA ima pravo da im oduzme tri do šest bodova, pa i da ih preseli u niži rang. Ali, to je najgori scenario. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

UEFASuperligaSrbijaMirnes ŠišićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara