(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 26. novembar): Sa Gentom za crveno-belo proleće, hrpa Lige Evrope, ali i Efes u Beogradu

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.11.20. | 07:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

GENT – CRVENA ZVEZDA, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Dejan Stanković svakako ima težak zadatak, koji je uslovljen kadrovski teškom situacijom. Naime, pored Milana Rodića, pozitivnog na virus korona, put Belgije nisu pošli suspendovani Seku Sanogo, zatim Marko Gobeljić, Aleksandar Katai, ali i Gelor Kanga. I Belgijanci znaju da je Zvezda povela par omladinaca, ali jednostavno nije očekivano da Gent preozbiljno zagrize izazov. Naime, Belgijanci iz tri utakmice u Grupi L nemaju nijedan bod, a na Marakani su već poraženi sa 2:1.

LIBEREC – HOFENHAJM, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Jasno da bi Zvezdi odgovarao bilo kakav uspeh Slovana, ali timu iz Libereca po kvalitetu ne pripada ništa, do saginjanja glave pred Hofenhajmom. Nemci su sasvim očekivano lideri Grupe L, što potvrđuje i njihova gol-razlika od 11:1, te pređašnja pobeda od 5:0 u utakmici s Liberecom. I ovog puta goleada ne bi iznenadila, pošto smo svedoci Slovanove epizode iz Beograda koja je okončana sa 5:1 za tim našeg šampiona.

LIL – MILAN, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Bitka za prvo mesto u Grupi H biće jaka. Milan bi da sveti Lilovih 0:3 iz trećeg kola, ali to u gostima na francuskom tlu neće biti lako. Naprotiv, jer bez Zlatana Ibrahimovića, ni doping u vidu pobede nad Napolijem u Seriji A čini se da nije dovoljno jak stimulans protiv Lila koji je na strani, odnosno iz Italije vuče skor od šest šuteva u okvir gola. Videćemo, ali treba znati sa su Francuzi poslednju zvaničnu utakmicu kod kuće izgubili još u februaru.

MOLDE – ARSENAL, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Kanonada Tobdžija iz trećeg kola donela je rezultat od 4:1, naravno u korist Engleza. Kako stvari stoje, Norvežani će defanzivnom igrom pokušati da izazovu greške Engleza kojima je u prethodna dva kola Premijer lige u grlu zastala prvo Aston Vila (0:3), a zatim je blokadu izazvao Lids u utakmici bez postignutih golova. Naravno, izuzmemo li ove rezultate, samo naspram kvaliteta, Aretin tim je svakako kvalitetniji. 

VOLFZBERGER – DIN. ZAGREB, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Dinamo je od Osjeka izgubio derbi čela HNL-a, sve gledajući put Austrije, i terena Volfsbergera koga su Zagrepčani u trećem kolu dobili s minimalcem. Interesanto je da je Dinamo na tri utakmice postigao samo taj, a da nije primio ni jedan gol. Kako bilo, deluje da su se Hrvati u Ligi Evrope bazirali na kontrolu meča putem totalne defanzivne blokade svakog ozbiljnog nasrtaja rivala.

AZ ALKMAR – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Real Sosijedadu fali pet igrača, ali to ne znači da je španski tim u podređenom položaju u Holandiji. Naprotiv, trka za čelo i drugo mesto Grupe F je žestoka, a pošto Napoli, AZ Alkmar i Real Sosijedad imaju po šest bodova utakmica će biti žestoka. Naravno, nije AZ Alkmar naivan, pa će na domaćem terenu pokušati da uzvrati Sosijedadu koji je uslovno rečeno na papiru bolji rival.

RENDŽERS – BENFIKA, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Bilo je 3:3 u trećem kolu Lige Evrope. Biće ovo samo nastavak dinamične utakmice u kojoj su pala čak dva autogola, a Benfika uspela da izvuče X u prvom minutu sudijske nadoknade. Dakle, čini se da će sve ključati od uzbuđenja, a da će Žorž Žezus u gostima biti izuzetno napet zbog doživljaja sa domaće trave.

PROLETER – VOJVODINA, 16.00

(Fudbal, Kup Srbije)

Susret gradskih rivala svakako je jedan od zanimljivijih mečeva u ovoj fazi takmičenja, s obzirom na to da i Voša i Proleter ostvaruju solidne rezultate ove sezone. Po rečima pomoćnog trenera Vojvodine Dragana Šarca, crveno-bele posle poraza od 0:2 u utakmici sa Crvenom zvezdom očekuje još jedan težak meč. Naime, Proleter je pred kup takmičenje tek s minimalcem u sudijskoj nadoknadi dozvolio Partizanu u Humskoj da slavi. Imajući to u vidu, kao i tradicionalno mali broj pogodaka na mečevima para, Voši ova utakmica neće biti ni najmanje lagana.

CSKA – REAL MADRID, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Armejci, Barsa i Real Madrid imaju maksimalan učinak iz proteklih pet kola. Dakle, red je da se vidi koje međusobno bolji, odnosno da li je Real sposoban da umanji negativan skor od četiri poraza od CSKA sa poslednjih pet utakmica para. Kako bilo, Armejcima vetar u leđa duva pobeda nad Bajernom u prošlom kolu (81:89), a imaju i prednost domaćeg terena. U svakom slučaju moglo bi da bude tesno, pa posebnu pažnju treba obratiti na postavljene margine.

CRVENA ZVEZDA – EFES, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Ovo je poslednji meč paklene novembarske serije za Crvenu zvezdu. Nema se šta reći, sem da je Efes prejak, što znači da će Saši Obradoviću biti jako teško da postavi efikasnu igru. Naime, ovo će biti deveti duel dva tima u Evroligi. Efes ove sezone ima izuzetno respektabilan sastav, pa vodi sa 6:2, a obe pobede crveno-beli su svojevremeno izvojevali u Beogradu. Poslednji duel dve ekipe pre pandemije odigran je 31. januara ove godine, a Anadolu Efes slavio je u Beogradu 85:78.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara