Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 16. novembar): Kreće Đoković u Londonu, igra Zvezda, tu je i Kup afričkih nacija

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.11.20. | 06:58

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Tenis, Završni masters)

Đoković je prvi favorit na završnom mastersu. Svetski broj jedan je pet puta podizao pehar namenjen najboljem na ovom turniru. Švarcman i Đoković sastajali su se pet puta na turu i svaki put je srpski as iz međusobnih duela izlazio kao pobednik. Argentinac se ne snalazi najbolje na tvrdoj podlozi, a Đoković tradicionalno beleži dobre rezultate, pa ne bi trebalo da ima većih problema u prvom meču u Londonu.

MEDVEDEV - ZVEREV, 21.00

(Tenis, Završni masters)

Biće ovo osmi međusobni okršaj Moskovljanina i Rusa rođenog u Hamburgu. Zverev je slavio pet puta, a Medvedev je obe pobede ostvario u finalu. Pre nedelju dana Medvedev je nadigrao Zvereva u Parizu iako je gubio u setovima. Medvedevu je sigurno samopouzdanje skočilo nakon osvojenog turnira, a Zverev će želeti da mu se revanšira.

GAMBIJA - GABON, 17.00

(Fudbal, kvalifikacije za Afrički kup nacija)

Gabon je lider kvalifikacione Grupe D, sakupio je sedam bodova iz tri utakmice, a naredna prepreka mu je Gambija. Selekcija Gambije igrao otvoreno, postigla je šest golova, primila pet i nijednom nije sačuvala mrežu. Gabon je kvalitetniji, ali bi ofanzivno orijentisana Gambija mogla da napravi probleme defanzivnoj liniji Gabona i na domaćem terenu, za razliku od gostovanja, otkine bod.

MOZAMBIK - KAMERUN, 17.00

(Fudbal, kvalifikacije za Afrički kup nacija)

Kamerun je posle dve trvde utakmice napunio mrežu Mozambika do vrha i raspolaže sa sedam bodova. Mozambik nije imao rešenje za Vinsenta Abubakara. Napadač Bešiktaša bio je nerešiva enigma za odbranu Mozambika. Nešto slično moglo bi da se ponovi i danas.

SAD - PANAMA, 20.45

(Fudbal, internacionalne prijateljske)

Amerika i Panama stari su poznanici. Amerikanci su bili uspešni u poslednja tri međusobna okršaja i generalno im leži reprezentacija iz Srednje Amerike. Panama na te tri utakmice nije postigla gol, a pobedu nije zabeležila pet godina unazad i duela za treće mesto u Gold kupu kada je slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

PLIMUT - PORTSMUT, 20.45

(Fudbal, Engleska liga jedan)

Portsmut i Plimut spadaju u grupu timova koji ciljaju plej-of i promociju. Popularni Pompi nešto bolje stoji na tabeli, ali bi Plimut trijumfom pretekao ekipu sa Freton parka. Tradicija nije na strani Plimuta pošto nisu slavili u poslednjih šest međusobnih duela, a čak četiri su završena bez pobednika.

CRVENA ZVEZDA - ZLATIBOR ČAJETINA, 17.00

(Fudbal, Kup Srbije)

I Crvena zvezda i Zlatibor Čajetina imali su dovoljno vremena da se pripreme za duel u Kupu Srbije. Crveno-beli nižu šampionske titule, ali ne uspevaju da prigrabe trofej u najmasovnijem takmičenju. Umela je Zvezda neočekivano da se oklizne u kupu i prerano završi takmičenje. Zlatibor Čajetina će vrebati svoju šansu, a Dejan Stanković protiv superligaša neće biti u prilici da izvede najjači sastav. Ipak, to ne bi trebalo da poremeti crveno-bele i dovede do eliminacije.

ZEMUN - DINAMO VRANJE, 13.00

(Fudbal, Prva liga Srbije)

Derbi začelja. I Zemun i Dinamo iz Vranja nalaze se u nezavidnoj poziciji. Vranjanci su sa dve vezane pobede pobegli sa poslednje pozicije na tabeli i predali fenjer Zemunu. Tim sa juga Srbije najgora je odbrana lige, a Zemun jedina ekipa koja nije postigla dvocifren broj golova.

NANTER - BURSASPOR, 20.00

(Košarka, Evrokup)

Nanter će do kraja grupne faze voditi bitku za prolazak dalje, a u ovom trenutku najveći konkurent mu je grčki Promiteas. Bursa je jedini tim u grupi koji nije osetio slast pobede i do kraja takmičenja bi mogla nekome da pokvari račune. Možda baš Nanteru. Bursa će u zaostaloj utakmici petog kola koja je odložena na zahtev Francuza morati da unapredi odbranu ukoliko želi do pozitivnog rezultata.

BORAC - ZLATIBOR, 17.00

(Košarka, ABA dva)

Prvi od tri turnira u balonu igra se na Zlatiboru, a domaćin je to znao da iskoristi. Tim iz Čajetine je ostvario dve tesne pobede. Sa druge strane, banjalučki Borac bio je polovičan uz pomoć administrativnog puta. Gorica je sprečena da učestvuje zbog prisustva virusa korona u hrvatskom timu, pa je Borcu dodeljena pobeda službenim rezultatom.


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara