Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 20. januar): Mančesterski velikani na Vilu i Fulam, Juve i Napoli za trofej Superkupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 06:34

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – ASTON VILA, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Već 15 utakmica u nizu Siti ne zna za poraz. Svakako, to je razlog za strah u redovima Aston Vile kojoj Pep Gvardiola neće dozvoliti da diše, baš kao što to nije bio slučaj sa deklasiranim Kristal Palasom koji je od njih primio četiri gola. Debakl u FA kupu od ekipe Liverpula, te poraz od Mančester Junajteda za goste su takođe opterećujuća pretnja.

FULAM – MAN. JUN, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Mitrović je pod znakom pitanja, ali ne i podređen položaj Fulama u sudaru sa Mančester Junajtedom. Da ne bude zabune, umeju gosti da se brane, o čemu govore čak četiri X ishoda, nakon kojih je njihova taktika poklekla pred Čelsijem sa 0:1. Inače, Mančester Junajted je tradicionalno bolji na međusobnim mečevima koji uglavnom donose minimum GG3+ ishode.

MARSELJ – LANS, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Oba tima u poslednje vreme pokazuju loša izdanja. Reklo bi se da su u fudbalskom smislu egal, mada na strani Marselja čvrsto stoji statistika po koji je poslednji put još pre šest godina došla 4+ igra. Pošto je Marselj solidan kod kuće, a Lans u gostima već tri utakmice ne rešava pobedom, makar minimalna prednost stoji na tasu domaćina.

AUGZBURG – BAJERN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bavarci uvek, bez izuzetka, igraju na pun plen. Izuzetak nije ni gostovanje Augzburgu koji kao osrednji tim može da pokuša da pruži otpor, ali je zaista iluzorno očekivati da će na konto bunkera moći da dođe makar do boda. Flik to zna, pa je sasvim izvesno da će igrati punom parom kako bi njegovi Bavarci što pre prelomili rezultat u svoju korist. Tako stoje stvari u Augzburgu.

FRAJBURG – AJNTRAHT, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Četiri vezane pobede maksimalno motivišu Ajntraht koji je, između ostalog, u poslednje vreme uspeo da podvali čak i Aspirindžijama. Frajburg je vezao četiri pobede, pa zatim doživeo poraz od Bajerna. Može ovaj klub da zagorča život timu iz Frankfurta, pa ne treba da iznenadi egal meč, bez izrazitog favorita na papiru.

RB LAJPCIG – UNION BERLIN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

RB Lajpcig se još jednim kiksom ne bi udaljio samo od Bajerna, već bi mu drugu poziciju ozbiljno ugrozio Leverkuzen, Dortmund, a naravno i Union Berlin koji baš s ovom idejom dolazi u goste. Nagelsman je dakle pod pritiskom, a kako i ne bi bio kada je njegov tim pred ovaj susret poražen od Dortmunda i igrao nerešeno sa Volfzburgom. Videćemo da li će se nastaviti tradicija koja broji dve Lajpcigove 4+ pobede na mečevima para.

BETIS – SELTA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Kada igraju jednaki, a trenutno igrom jako nesigurni timovi, onda je procena krajnjeg ishoda vrlo težak, odnosno nezahvalan zadatak. Selta je vezala dva poraza, dok Betis za sobom nakon poraza od Levantea ima X sa Seviljom, te pobedu nad Ueskom. Inale, meč para Selta nije dobila već par godina, pa će Betis računati na taj adut, kao i na domaći teren koji im je slavlje doneo samo na tri utakmice od početka sezone.

JUVENTUS – NAPOLI, 21.00

(Fudbal, Superkup Italije, finale)

Repriza finala Kupa Italije od prošle godine. A bilo je napeto, jer Napoli je uzeo trofej Staroj dami tek na penale. Neutralan teren goreće i bez navijača, iako u Juventusovim redovima neće biti Dibale koji je promašio prvi penal na već pomenutom meču. Zbog toga će Napoli pamtiti kao vrlo loše sećanje. Uzgred, Pirlo će morati da povede računa o motivaciji tima nakon poraza od Intera koji ih je u 18. kolu Serije A savladao sa 2:0.

AZ ALKMAR – AJAKS, 21.00

(Fudbal, Kup Holandije)

Kopljanici su u šampionatu skoro besprekorni, dok ni Alkmar nije loš, s obzirom da je do sada izgubio samo jednu utakmicu, a u X otišao čak sedam puta. Dakle, biće AZ Aklmar tvrd orah za Ajaks koji će svim silama pokušavati da dokaže nedvosmisleno potvrđen bolji sastav ekipe.

BRAGA – BENFIKA, 20.45

(Fudbal, Liga kup Portugalije)

Završnica portugalskog Liga kupa okupila je četiri najkvalitetnija kluba u zemlji i bolji iz duela Sportinga i Porta u finalu će se sastati sa pobednikom duela Braga – Benfika. Ekipa Žorža Žezusa biće blagi favorit, ali to ne bi trebalo da vas zavara jer kupovi su uglavnom jedino mesto gde bi Braga mogla da traži trofeje, dok je lisabonski velikan fokusiraniji na Primeiru.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara