Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 27. februar): Građani čuvaju nezapamćenu seriju, Sporting stavlja jednu ruku na pehar

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.02.21. | 07:08

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – VEST HEM, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Čekićari su u proteklom kolu zakucali, odnosno dobili Pevce sa 2:1. Siti može da se pohvali pobedom od 0:2 nad Menhengaladbahom u osmini finala Lige šampiona. Pep Gvardiola je dakle utegao Građane koji bi se svetili Vest Hemu za remi iz oktobra. Inače, Mančester Siti igra u nizu od 26 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, uz čak 18 pobeda u Premijer ligi. Ne treba zaboraviti ni gol razliku od 50:15, koja dovoljno govori o njihovoj nadmoći.

DIŽON – PSŽ, 17.00

(Fudbal, Francuska 1)

Dižon se već udavio na dnu Lige 1, dok PSŽ juri za Lilom i Lionom za pozicije na čelu tabele. Posle poraza od Monaka od 0:2, domaćin bi mogao da im posluži za iskupljenje, mada bi Mbape i drugari mogli da budu izuzetno zadovoljni zato što su pre pomenute utakmice u Ligi šampiona dobili Barselonu sa 1:4. Inače, PSŽ tradicionalno dobija Dižon, a 4+ tip je došao na četiri od poslednjih pet utakmica. Kako bilo, i ovoga puta će tipovi na golove biti u fokusu kada se razmišlja o ovoj utakmici.

RIJEKA – HAJDUK, 17.30

(Fudbal, Hrvatska 1)

Hajduk je nedavno bukvalno u zadnjoj sekundi, s minimalcem pobedo Rijeku na Rujevici u zaostaloj utakmici petog kola HNL-a. Jadranski derbi bio je za Hajduk berićetan, pošto je kapiten Mijo Caktaš koji je ušao u 54. minutu tresao mrežu i tako razbio veliki, zaista dug maleričan niz Splićana na gostovanjima u Rijeci. Sada se sve ponavlja, a kao i uvek varnice bi mogle da sevaju na meču rivala koji su statistički na protekloj utakmici bili potpuno egal.

BOLONJA – LACIO, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Lacio brani poziciju koja vodi u Evropu od Napolija, vrebajući usput više pozicije Serije A, odnosno Juve, Romu i Atalantu… Bolonja je zato bitna za Inzagijevu mašineriju koja je poptpuno zaribala pred Bajernom u Ligi šampiona. Naime, poraz je zabeležen sa 1:4, pa bi za Lacio makar ponovljena pobeda nad Bolonjom od 2:1 iz oktobra meseca bila i više nego poželjna.

VERONA – JUVENTUS, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Stara dama pala je pred Portom u Ligi šampiona. Neugodno je i Ronaldu koji se nakon toga iskupio sa dva gola koja je dao Krotoneu. Verona za sobom ima GG4+ remi sa Đenovom, ali i jako dobar skor protiv Juventusa iz prošle kalendarske godine. Naime, savladala je Staru damu pre godinu dana, a zatim došla do X ishoda u oktobru. Inače, GG tip na ovom paru došao je šest puta uzastopno.

DORTMUND – A. BILEFELD, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Arminija bi se rado čupala iz fenjeraške grupice, ali avaj… Teško će to ići protiv Dortmunda koji za sobom ima pobedu nad Seviljom u Ligi šampiona, a zatim 0:4 sa Šalkeom. Bilefeld nije slavio na četiri uzastopna meča, a Dortmund ga je poslednji put savladao sa 0:2. Biće dobro ako se ovog puta ne osramote, odnosno ne prime više golova, pošto im je odbrana u poslednje vreme jako porozna.

RB LAJPCIG – M`GLADBAH, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

RB Lajpcig je vezao četiri pobede, duva za vrat Bajernu, ali ga u Ligi šampiona nije htelo, što je overeno sa Liverpulovih 0:2. Menhengladbah je s istim rezultatom pao pred Mančester Sitijem, a pre toga sa tri utakmice u Bundesligi izvukao je samo bod. Čini se da je ovo prilika za RB Lajpcig da se osveti Menhengladbahu za minimalni poraz iz oktobra meseca.

SEVILJA – BARSELONA, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Sevilja za Barsom kaska samo dva boda. Isto toliko gostima fali do Real Madridove druge pozicije na tabeli Primere, što pred ovaj meč podiže tenziju do usijanja. Kako i ne bi, kada je ekipa Ronalda Kumana poražena sa 1:4 od PSŽ-a, dok je Lopetegiju priseo Dortmund koji je Sevilju dobio sa 2:3. Inače, Sevilja je nedavno u polufinalu Kupa kralja Španije dobila Barsu sa 2:0. 

PORTO – SPORTING, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

U okviru 21. kola Primeire na Dragao stiže lider prvenstva - lisabonski Sporting. Zmajevi su drugi na tabeli sa 44 osvojena boda, Lavovi imaju čak 10 više. Pobedom u derbiju sastav iz glavnog grada bi se našao na pragu prve titule posle 19 godina. Ekipa Serža Konseisaa je posle nešto sporijeg početka uhvatila ritam krajem minule godine i vezala 17 mečeva bez poraza do susreta sa Sportingom u polufinalu Liga kupa. Od tog duela napravljena je nova serija nepobedivosti koja broji devet mečeva. Protekle sedmice Porto je uspeo da savlada najpre Juventus u Ligi šampiona, a potom i Maritimo u Primeiri.

ZADAR – PARTIZAN, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Zadar ima veliku širinu napada i igrače kojima dobro ide šut za tri poena. Tako kaže Saša Filipovski, trener Partizana koji takođe tvrdi da će za Beograđane biti vrlo važno kako će se individualno snalaziti u igri jedan na jedan, zatvarati igrače u skoku i braniti od kontranapada. Ako je suditi po Partizanu iz novebra, makar protiv Zadra srpski tim ne bi trebalo da ima problema, mada fenjeraški sastav ne treba potceniti, jer i takav kakav je ima tri vezane pobede u ABA ligi, a Partizan četiri uzastopna poraza.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara