One su fenomen!

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.19. | 21:23

Neka se spreme sve svetske selekcije sledeće godine u Tokiju, još nam to zlato nedostaje pa da spojimo sva tri

Beše to 2006. godina, Svetsko prvenstvo u Japanu kada se ženska odbojka probudila kod nas i poprimila veliku popularnost. Oduševile su naciju tada Anja Spasojević, Ivana Đerisilo, Vesna Čitaković-Đurišić i ostale devojke. Sa sve na čelu sa Zoranom Terzićem. Sada možemo da konstatujemo da smo svetska sila.

Terzić je reprezentaciju preuzeo davne 2002. godine dok je još naša zemlja imala ime Jugoslavija. Vodio je nacionalni tim sa imenom Srbija i Crna Gora, a evo i u 2019. godini Terzić sedi na klupi nacionalnog tima i pravi čuda. Ne da je i dalje dobar u svom poslu, nego nikada nije bio bolji. I to je pokazao u finalu protiv Turske sa onom dvostrukom izmenom u taj-brejku.

Izabrane vesti

Naše odbojkašice nikada nisu bile bolje, zapravo. Dominiraju ne samo evropskom, već i svetskom odbojkom. Pravi su fenomen gledajući i uspehe, ali i način na koji dolaze do medalja. Samo se zavalite i uživate. Znate da će sigurno pobediti. Pa čak i u ovakvom finišu kao što je to bilo protiv Turske.

Imaju ono nešto, neki X faktor...

Večeras je ponovo bilo tako. Novo zlato prvaka Evrope. Odbrana titule prvaka Evrope u momentu dok još držimo titulu prvaka sveta i titulu vicešampiona na Olimpijskim igrama iz Rija. Kada vidite našu žensku reprezentaciju preko puta mreže, to nije dobar znak. I znaju to sve reprezentacije sveta. Znale su i Turkinje, možda se i uplašile pobede.

Ovo evropsko zlato večeras je treće u istoriji naše ženske odbojke. Prvo je došlo 2011. kada je u Pioniru pala upravo Turska, drugo je došlo 2017. godine, a sada je ponovo pala Turska, ali pred svojih 15.000 navijača. Za potpunu dominaciju. Imamo i srebro iz 2007. iz Belgije i Holandije, kao i bronzu iz 2015.

Na svetskim prvenstvima imamo pomenutu bronzu iz 2006. i zlato iz prošle godine, obe medalje osvojene u Japanu. Na Olimpijskim igrama jedna medalja - ona srebrna iz Rija.

Kao što su naši košarkaši vladali od 95. do 2002. i kao što u poslednjih pet godina beleže dobre rezultate, kao što vaterpolisti imaju svoju dinastiju i u jednom momentu su držali sve moguće medalje, e tako su i odbojkašice napravile svoju dinastiju, imaju svoju zaostavštinu. I veliku dominaciju u celokupnom sportu. Ovo zlato je samo nova potvrda njihovog kvaliteta.

Koliko naše odbojkašice na čelu sa Zoranom Terzićem ulivaju strah u kosti govori i podatak da je Gideti, selektor Turske pred finale Evropskog prvenstva, gde je znao da će iza leđa imati 12.000 navijača, izjavio da će “Srbija verovatni pobediti”.

Ivana Đerisilo, bivša odbojkašica, rekla je pred ovo finale da “naše odbojkašice kada igraju u formi mogu da igraju odbojku i protiv muškaraca”.

Večeras su Turkinje igrale daleko iznad svog maksimuma, ali naše odbojkašice su izdržale i ono što se ne može izdržati. One su fenomen kakav se retko viđa. Stvarno su neverovatne.

Dodajmo i da su naše odbojkašice već ozbezbedile vizu za Olimpijske igre u Tokiju sledeće sezone.

Idemo i na olimpijsko zlato!

FOTO: CEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara