Jovan Jovanović
Jovan Jovanović

PET NA PET - Jovan Jovanović: Sportske uzore imao sam u braći Grbić, Ivanu Miljkoviću, glumačke u Nebojši Glogovcu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 07:59

Naš glumac, navijač Leotara, drži se devize da čovek sanja, a Bog odlučuje

Karijera naše velike glumačke nade krenula je od uloga u Montevideu, Senkama, Vojnoj akademiji, Žigosanima…Jovan Jovanović je igrao i Jovana u ostvarenju “Slepi putnik na brodu ludaka”. U Zvezdara teatru publika ga gleda u predstavama “Osama – Kasaba u Njujorku” i “Hipnoza jedne ljubavi”.

 Jovan se rado nasmeje na razne anegdote, najčešće na one koje su povezne sa visinom. Glumca dvometraša, sa brojem obuće 47 teško je ‘ubaciti’ u kostim. Jednom mu je kostimograf zamerio što se ne bavi košarkom, već glumom. Kaže, kada je problem rešen slatko su se smejali.

Izabrane vesti

 Glumcu Jovanu Jovanoviću želimo puno sreće u humanitarnom tipovanju, a sada zajedno pogledajmo odgovore za rubriku “Pet na pet”.

1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim sportskim aktivnostima?

“Po pet godina trenirao sam košarku i odbojku. U košarci se nisam baš istakao, bio sam dvanaesti igrač u selekciji koja je postala prvak RS pa otišla na završni turnir. Bio sam bolji odbojkaš. Međutim, kada je trebalo prelomiti da li ću da se bavim profesionalnim sportom ili umetnošću opredelio sam se za glumu”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Pa svako ko se bavio odbojkom, u to vreme, uzore je imao u Vanji i Nikoli Grbiću, Ivanu Miljkoviću…Glumački uzori bili su mi Nebojša Glogovac i svi učesnici iz filma ‘Lepa sela, lepo gore’.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Malo lokal patriotizma, Leotar iz Trebinja. Od inostranih ekipa simpatišem madridski Real”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Sećam se polufinalne utakmice Srbije i Rusije sa Evropskog prvenstva iz 2011. godine. Dobili smo sa 3:2, a kasnije u finalu uzeli zlatnu medalju. Trenutno, omiljena rola mi je uloga Murata u predstavi ‘Osama – Kasaba u Njujorku’, Zvezdara teatra”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Čovek sanja – Bog odlučuje”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Lige šampiona, ČELSI – KRASNODAR. Plavci na poslednjih 15 utakmica nisu doživeli poraz. U poslednjem meču dobili su Lids sa 3:1. Krasnodar je slavio na svoje dve poslednje utakmice. Jedini duel dve ekipe dobio je Čelsi sa 4:0.

“Pokušajte sa kombinacijom minimum gol u prvom odnosno minimum dva gola u nastavku meča”.

Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara