Pola posla završeno! Luka Jović i Barselona imaju dogovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.19. | 11:13

Preostaje „samo“ da se oko visine obeštećenja sporazumeju Katalonci i Ajntraht

Kevin Prins Boateng kao privremeno rešenje. Do leta, pa ako se pokaže i ako Ernesto Valverde proceni da je vredan ostanka dobiće ugovor u nameri da rastereti Luisa Suareza u napadu Barselone. Samo, veliki su Katalonci i ne misle kratoročno, već prave plan nekoliko godina unapred, a u toj viziji jedno od ključnih imena je – Luka Jović.

Interes španskog osvajača duple krune za srpskog reprezentativca nije od juče. Tokom jeseni, kad je golgeterski procvetao u dresu Ajntrahta, govorilo se da ga Blaugrana prati i da samo čeka povoljan trenutak za angažman. U januaru ni klub iz Frankfurta nije bio rapsoložen za prodaju, niti je Barsa zapinjala, svesna da bi usred sezone Luka bio samo ispomoć, ali od juna... E, to je već ozbiljna priča.

Izabrane vesti

Toliko ozbiljna da lokalni Frankfurter algemanije cajtung uverava da je pola posla na putu ka angažmanu završeno. Navodno je Luka Jović, posredstvom zastupnika, rekao „da“ Barseloni i tako je napravljen prvi od dva koraka ka realizaciji posla. Reklo bi se očekivan, jer kad te takav velikan zove teško je odoleti, bez obzira na preporuku Dragoslava Stepanovića da golgeter iz „klase 1997“ ostane još koju sezonu u crnom dresu Ajntrahta. S druge strane, ni Nemci neće tek tako propustiti priliku da zarade, pošto im je jasno da na Nou Kampu imaju novac kojim bi ispratili njihove zahteve za obeštećenje.

Najčešće se pominje 60.000.000 evra. To je početna cena koju će sportski direktor Fredi Bobić zalepiti na leđa nekadašanjem prvotimcu Crvene zvezde. I ako Barsa pristane da plati za pet puta uvećati njegovu vrednost, jer će prethodno Benfiki platiti 12.000.000 evra za otkup ugovora, pošto Luka Jović privodi kraju drugu sezonu u Bundesligi kao pozajmljen fudbaler lisabonskih Orlova. Ranije su katalonski mediji pominjali da će Barselona krenuti sa ponudom od 35.000.000 evra, te ima dosta prostora za pregovore.

Vremena baš i nema, jer osim Barse, Luka Jović se nalazi u beležnicama skauta Real Madrida, te Bajerna, gde bi ponovo sarađivao sa Nikom Kovačem, Napolija, a novost je da ga prati i Čelsi. Barselone je, ipak, favorit, naročito posle povoljnih izveštaja Pepa Segure, prethodno skauta, a od pre pre godinu i po generalnog menadžera za transfere.

FOTO: Reuters


tagovi

BarselonaAjntraht FrankfurtLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara