Saša Obradović trener sezone u Evrokupu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 12:55

Srpski košarkaški stručnjak Saša Obradović izabran je za trenera godine u Evrokupu! Da li ste očekivali drugačiji rasplet?

Strateg Lokomotive iz Krasnodara ove sezone beleži strašne rezultate u Evrokupu, koji je odveo ne samo do finala drugog po jačini klupskog takmičenja na Starom kontinentu, već mu podario i naziv jedinog kluba sa dvadeset uzastopnih pobeda u jednoj sezoni, bez ijednog poraza! Što je uspeh kakav nikada ranije nije viđen u istoriji Evrokupa. Istu seriju pobeda napravila je takođe Lokomotiva, samo u periodu od 2013. do 2015. godine.

Ove sezone Lokomotiva je već precrtala tri kvalitetna protivnika plej-of kvaliteta i sve ih porazila po dva puta - Ređo Emiliju, Gran Kanariju i Budućnost. Lokomotiva ima i najbolje defanzivne brojke u broju primljenih koševa (68,5 poena), ali i procentima šuta takmaca u okršaju sa ruskim klubom (46,3 odsto za dva i 29 odsto za tri poena). Što su sve podaci vredni istorije.

Izabrane vesti

Obradović je postao deseti stručnjak kome je dodeljeno ovo prestižno priznanje u Evrokupu, koje je uvedeno počev od sezone 2008/09. Prethodni osvajači ove nagrade bili su Oktaj Mahmuti sa Benetonom 2009, Ilijas Zuros sa Paneliniosom, pa Aco Petrović sa Cedevitom, zatim Jure Zdovc sa Spartakom iz Sankt Peterburga, Focis Kacikaris sa Bilbaoom, pa Andrea Trinkjeri sa Uniksom, Aito Garsija sa Gran Kanarijom, te Mauricio Buskalja sa Trentom i Pedro Martinez sa Valensijom.

Kao što je ranije poznato, Džanan Musa je izabran za najboljeg mladog igrača Evrokupa, takozvanu „Zvezdu u usponu“, dok će izgledi prve i druge petorke Evrokupa, kao i ime MVP takmičenja biti naknadno objavljeni.

Podsetimo, Saša Obradović i njegova Lokomotiva igraće finalnu seriju Evrokupa protiv Darušafake. Prva utakmica igra se u Krasnodaru 10. aprila, a naredna je tri dana kasnije.

Foto: Star Sport


tagovi

EvrokupSaša ObradovićKK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara