Tomićevo prvo obraćanje: Ostao bih kod kuće da se plašim rada u Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 12:44

„Sebi sam u svojoj glavi rekao da sam spreman da uzmem Olimpijakos. To sam rešio i to mi je bio cilj. Zvezda je veliki klub i veliki izazov za mene. Bilo mi je mnogo lako da potpišem za Zvezdu“

Kratko, sažeto, jednostavno. Tako je izgledalo prvo obraćanje novog trenera Crvene zvezde javnosti pošto je juče ozvaničena trogodišnja saradnja.

Srpski šampion ima ambiciju da se već narednog leta vrati u Evroligu i na tron Jadranske lige, a Milan Tomić je označen kao pravi čovek da se te želje pretvore u realnost. To je ono što je i dojučerašnji pomoćni trener Olimpijakosa objasnio tokom zvanične konferencije na za novinare na kojoj je predstavljen. 
„Prvo bih rekao da sam se vratio u rodni grad da radim svoj trenerski posao. Posle 26 godina u Atini gde sam radio, bilo je dosta lepih momenata. Eto kako život ide, pojavila se Zvezda, meni je bilo drago. Pokušaćemo da igramo dobru, kvalitetnu i atraktivnu košarku. Želim da navijači dođu u halu i budu šesti igrač. Svi sa kojima sam pričao kažu mi da nije ugodno igrati pred Zvezdinom publikom u gostima“, rekao je Tomić novinarima na Malom Kalemegdanu.

Izabrane vesti

Da li se plašite svega što vas čeka?
Bio bih kući da se plašim. Ne bih uzeo posao da se plašim. Ko ima straha on ostaje kući“, rekao je Tomić.

Kako će izgledati Zvezda? Stil igre?
Trebalo bi mi tri sata da objasnim kako će izgledati košarka. Nadam se da ćete videti na terenu. Treba raditi. Najpre na treninzima

Tomić je govorio i Zvezdinom izlazu u Evrokup posle godina provedenih u Evroligi. 
U Evrokupu ne treba potcenjivati nijedan tim. Jači je nego prošle sezone, ima dosta evroligaških klubova. Moramo da gledamo nas. To je najvažnije. Treba da pripremamo ekipu za teške utamice. Biće i teških putovanja. I ABA liga će biti teža nego prošle sezone. Meni je interesantno. Što je teže to je interesantnije“.

Koji razlozi su vas opredelili da uzmete Zvezdu
Sebi sam u svojoj glavi rekao da sam spreman da uzmem Olimpijakos. To sam rešio i to mi je bio cilj. Zvezda je veliki klub i veliki izazov za mene. Bilo mi je mnogo lako da potpišem za Zvezdu“.

Zakašnjenje u dovođenju igrača? Da li se radi na pojačanjima?
U vezi pojačanja i igrača imaćete informacije. Radimo na tome i ne sedimo kući i ne radimo ništa. Naš je zadatak da formiramo tim. Čim budemo potpisali tim obavestićemo vas“.

Stručni štab?
Isti je odgovor. Videćemo. Naš PR će vas obavestiti o svemu“.

Bilo je pitanja i da liće Iz FMP-a doći Majkl Odžo i Nemanja Nenadić?
Mogu da razumem vas da hoćete da saznate. Ništa ne krijemo. Ne možemo ništa da kažemo u ovom momentu. Bićete obavešteni kada bude bilo potpisa“.

Kada će početi pripreme?
I to ćemo da vas obavestimo“.

Foto: Star Sport


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara