TREĆA SMENA: Kujaba na pragu brazilske elite, derbi u Čileu, finale u Hondurasu, Jokić protiv Stefa Karija

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 23:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Do kraja brazilske Serije B ostalo je još četiri kola. Amerika iz Belo Orizontea i Šapekoense vratili su se u elitu, dok će do kraja šampionata da se vodi bitka za preostala dva mesta u Seriji A. Operario i CRB su ekipe koje bi mogle da se umešaju za treću, odnosno čertvrtu poziciju. Ekipa iz Ponte Grosa, Operario, u poslednja četiri kola je sakupila 10 bodova, dok su gosti u seriji od tri trijumfa. U prvom delu šampionata u drugoligaškoj konkurenciji CRB je bio ubedljiv, slavio je sa 4:1.

UNIVERSIDAD DE ČILE – PALESTINO, 23.15

(Fudbal, Čile 1)

Oba tima jure četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Kopa Libertadores, najjače takmičenje na tlu Južne Amerike. Palestino ima bod više, ali velikan iz Santijago de Čilea želi dobar finiš sezone. Universidad je poražen na dve od poslednje tri utakmice, pa mu je ovo velika šansa da u direktnom okršaju proba da izvadi turbulentnu sezonu. Proteklog leta u prvom delu šampionata u duelu ova dva tima bilo je bez pobednika – 2:2.

UNION ESPANJOLA – UNIVERSIDAD KATOLIKA, 01.30

(Fudbal, Čile 1)

Universidad Katolika sve je bliža tituli u Čileu. Ukoliko bi ekipa iz prestonice Santijaga pobedila gradskog rivala Union Espanjolu stigla bi na korak do krune. Domaćin ima devet bodova više i jedini može da zaustavi lidera, pošto je Union Kalera u očajnoj formi u poslednje vreme. Izgubio je četiri od pet mečeva, pa je Universidad ubedljivo prvi iako je poslednje dve utakmice osvojio samo po bod.

KUJABA – GUARANI, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Četiri kola pre kraja Serije B Kujaba je na mestu koje vodu u društvo najboljih, ali sa tri boda više u odnosu na konkurente CSA i Žuventud i dalje nije sigurna. Pobeda je imperatvi protiv Guaranija, koji i dalje ima šanse da se vrati u Seriju A. U prvom delu šampionata u Kampinasu domaćin je slavio sa 1:0 golom Didua. Kujaba je dobila poslednje dve utakmice na svojoj Pantanal areni.

OLIMPIJA – MARATON, 02.00

(Fudbal, Honduras 1)

Ko će do titule u Hondurasu – Olimpija ili Maraton? Noćas se igra prvi meč finala plej-ofa, a revanš je za tri dana. Domaćin je favorit. Nije poražen ne pet poslednjih utakmica, dok je Maraton izgubio čak tri poslednje meča, ali zahvaljući čudnom sistemu takmičenja u ovoj državi Centralne Amerike dobio je priliku da se bori za krunu. Olimpija je dobila ljutog rivala na šest od sedam poslednjih mečeva u šampionatu Hondurasa.

BAFALO – VAŠINGTON

(Hokej, NHL)

Vašington Kepitalsi u sezonu u NHL ligi ulaze sa novim trenerom. Osvajač Stenlijevog trofeja 2018. godine završio je prethodna dva plej-ofa već u prvoj rundi. Za goste iz prestonice SAD-a igra jedan od najboljih hokejaša današnjice, ruski superstar Aleks Ovečkin. Prvi meč u novom šampionatu Vašington igra u gostima protiv Bafala i ima ulogu favorita iako u timu neće biti Šveđanina Henrika Lundgvista.

DENVER – GOLDEN STEJT, 04.00

(Košarka, NBA)

Nagetsi se bude posle lošeg starta, pre svega odličnim igrama sprskog asa Nikole Jokića. U Kolorado u Pepsi centar stiže Golden Stejt sa Stefom Karijem. Nisu Voriorsi odavno ono što su nekada bili, najbolji tim u ligi. Sada je Denver favorit, iako gosti iz San Franciska imaju pobedu više od prošlogodišnjeg finaliste Zapadne konferencije.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara