Andrea Arsović (©OKS)
Andrea Arsović (©OKS)

Arsovićeva daleko od medalje: Andrea „upucala“ osmo mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 09:47

Slabo izdanje srpske strelkinje u borbi za odličja

Napravila je uspeh Andrea Arsović plasmanom u finale discipline Trostav na Olimpijskim igrama, ali nije uspela da ga kruniše osvajanjem medalje.

Daleko je bila srpska reprezentativka od odličja, imala je slabo izdanje u finalu, sve vreme se kretala između šestog i osmog mesta, a kada je na početku ležećeg stava pala na poslednju poziciju, na njoj je ostala do kraja (402,4 kruga)

Izabrane vesti

Plasman u finale je veliki Andrein uspeh, jer je u istoj disciplini na Igrama u Londonu bila 27. a četiri godine kasnije u Riju 28. na svetu. Ovog puta je napravila kvantni pomak napred. Žala za medaljom nema, pošto je Arsovićeva, ipak, bila daleko od nje.

Nakon prvog, klečećeg stava u kojem je bila daleko najuspešnija u kvalifikacijama, a tokom kojih je i vodila jedno vreme, Arsovićeva je bila tek sedma (152,6 krugova). Slabija od nje bila je jedino Slovenka Živa Dvoršak.

I kao što je tokom kvalifikacija Andrea padala kako su drugi stavovi dolazili na red, tako je i u finalu gađala sve lošije. Posle ležećeg stava imala je 303,7 krugova, dok je Dvoršak iznad nje bila na 307 krugova.

Ni stojeći stav nije doneo nikakav pomak, na kraju druge serije, posle koje je poslednja na tabeli završavala takmičenje, Andrea Arsović je imala 3,8 krugova manje i to je bio kraj njenog nastupa na Igrama u Tokiju.

Druga srpska predstavnica u ovoj disciplini, Sanja Vukašinović, završila je takmičenje u kvalifikacijama na 25. mestu.



tagovi

streljaštvoAndrea Arsovićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara