Aleksandar Stojanović (Foto: MN Press)
Aleksandar Stojanović (Foto: MN Press)

Bivši reprezentativac Srbije u crno-belom: Aleksandar Stojanović u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 12:40

Desni bek sa devetogodišnjim iskustvom iz EHF Lige šampiona stiže u ekipu Nenada Maksića

Nekadašnji srpski reprezentativac Aleksandar Stojanović će pojačati redove Partizana, prenosi Balkan Handball. Ovaj 38-godišnji rukometaš, koji nastupa na poziciji desnog beka, iza sebe ima veliko internacionalno iskustvo, a dres sa državnim grbom je nosio na Svetskom prvenstvu 2009. godine u Hrvatskoj i godinu dana kasnije na kontinentalnoj smotri u Austriji.

Jedan od najboljih i najuspešnijih srpskih desnih bekova u poslednje dve decenije će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Nenada Maksića, koja je ovog leta već doživela brojne promene, sa željom da bude konkurentna na tri fronta naredne sezone. Pre Stojanovića su dogovoreni i dolasci Nemanje Živkovića i Đorđa Pisarića, piše Žurnal.

Izabrane vesti

Živković je svojevremeno nosio i kapitensku traku u Partizanu, vraća se u klub posle godinu dana provedenih u Sloveniji, gde je igrao odlično u dresu Slovenj Gradeca, sa kojim je imao i dogovorenu saradnju na još godinu dana. Ipak, nije mogao da odbije poziv bivšeg kluba, pa će na desnom krilu činiti tandem sa još jednim novajlijom - Urošem Kojadinovićem.

Pre dolaska Živkovića, u klub se vratio i Boris Radovijević, dok će Pisarić biti zadužen za organizacuju igre crno-belih. On sa sobom donosi iskustvo iz SEHA lige, gde je nastupa sa Metaloplastikom. U minuloj sezoni je u Arkus ligi postigao 87 golova na 26 utakmica.

Poslednja akvizicija u nizu je Stojanović. Ovaj 38-godišnji Jagodinac je nastupao za Vrbas, zatim Vardar (stigao do polufinala Kupa pobednika kupova). Igrao je potom u Celju, Cimos Koperu i Metalurgu, a najduže se zadržao u redovima Kadetena iz Šafhauzena (2009-2016) u čijem dresu je nastupao u EHF Ligi šampiona, a igrao je i finale EHF Kupa (2010). Igrao je i u Mađarskoj, Turskoj i Francuskoj, a minule dve sezone proveo je u niškom Železničaru (141 gol na 27 nastupa protekle takmičarske godine).



tagovi

RK Partizanaleksandar stojanovićRukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara