Dejan Savić (©MN Press)
Dejan Savić (©MN Press)

Delfini protiv Italije i Slovačke kreću u pohod na povratak trofeja Svetske lige

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.11.21. | 20:55

Olimpijski šampioni saznali rivale u grupi

Godinama su srpski vaterpolisti dominirali Svetskom ligom, koju su osvojili deset puta od njenog osnivanja 2002. godine (dvaput u vreme zajedničke države sa Crnom Gorom). Čak pet puta Delfini su trijumfovali u nizu (2013-2017), ali prošlog leta nisu se uopšte plasirali na završni turnir u Tbilisiju zbog poraza od Španije.

Iskoristila je to Crna Gora i u finalu savladala Sjedinjene Američke Države, a izabranici Dejana Savića ove zime pokušaće da vrate pehar u svoje vitrine. U pohod na trofej kreću mečevima protiv Italije i Slovačke, odlučeno je žrebom grupne faze.

Izabrane vesti

Pomenuti dueli igraju se u Grupi C, dok su u Grupi A Mađarska, Crna Gora i Rumunija, Grupu B čine Nemačka, Francuska i Španija, a u Grupi D su Grčka, Hrvatska i Rusija.

Sve ekipe će igrati po jedan meč kod kuće i u gostima. Srbija je prvo domaćin Italiji 18. januara, a u trećem kolu gostuje u Slovačkoj 8. marta. U međuvremenu će Italijani ugostiti Slovake 15. februara.

Po dve ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje ukrštanjem grupa A-B i C-D. Preciznije, u četvrtfinalu se sastaju A1-B2, 1B-2A, C1-D2 i D1-C2.


tagovi

Dejan Savićvaterpolo reprezentacija SrbijeSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara