Ubiparip i Todorović (MN Press)
Ubiparip i Todorović (MN Press)

Evropska poslastica u Kraljevu, Ribnica čeka Čez Karlovarsko

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 15:27

Prvi meč šesnaestine finala CEV Kupa igra se danas od 18 časova

Izgubili su odbojkaši Ribnice prvu evropsku utakmicu protiv Lineburga u gostima, ali su onda na pravi način uspeli da uzvrate u Kraljevu i da preko zlatnog seta obezbede mesto u šesnaestini finala CEV Kupa. Naredni rival im je Čez Karlovarsko sa kojim se sastaje večeras od 19 časova u dvorani SC Ibar u Kraljevu. Revanš susret je na programu naredne srede od 18 časova u Hali sportova u Karlovim Varima u Češkoj (18 časova).

Ribnica je promenljivu formu do sada prikazivala u domaćim takmičenjima. Izgubila je priliku da brani trofej osvojen prošle sezone u Kupu Srbije, jer je eliminisana u četvrtfinalu u duelima sa Mladim radnikom iz Požarevca. Kad je domaće prvenstvo u pitanju, Kraljevčani su trenutno peti sa pet pobeda i četiri poraza. Čini se da i dalje traže pravi ritam... U prethodnom kolu su srušili posle pet setova aktuelnog šampiona - Vojvodinu, pa bi na krilima tog trijumfa mogli i večeras da prikažu dobru partiju protiv ekipe koja je ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Po propozicijama CEV za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje zlatni set, koji se do 15 poena igra odmah po završetku druge utakmice.

Pobednik duela Ribnica – Čez Karlovarsko igraće u osmini finala protiv pobednika dvomeča Galatasaraj (Turska) – Diren (Nemačka).



tagovi

OK RibnicaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara