Kakva drama na Dorćolu: Zvezda gubila 0:5 i prošla u polufinale!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 19:39

Crveno-beli imali ogroman zaostatak tokom meča, ali su uspeli da se konsoliduju i prođu u završnu fazu takmičenja

Teško da je Crvena zvezda mogla da izabere dramatičniji način da stigne do polufinala Kupa Evrope, ali je ipak uspela! Sastav Aleksandra Filipovića je gubio sa 0:5 i 7:9, ali je ipak uspeo da odbrani tri gola prednosti iz prvog meča sa Dinamom iz Moskve (11:8). Na kraju domaćin je uspeo da izbegne poraz i zasluženo se nađe u samoj završnici drugog po kvalitetu klupskog takmičenja - 9:9 (0:4, 2:1, 4:2, 3:2).

Crveno-beli su katastrofalno otvorili utakmicu, prvi pogodak su postigli tek 54 sekunde pre kraja druge četvrtine, pri pomenutom rezultatu 0:5. Ipak, onda je usledio pravi uragan domaćih igrača. Zvezda je do poluvremena dodatno smanjila rezultat (2:5), a onda u trećoj deonici stigla i do 5:5. Tada je delovalo da Moskovljani neće moći da se nadaju pravoj senzaciji u revanšu, ali su ipak imali dovoljno snage da se ponovo upuste u borbu i kreiraju pravu dramu.

Izabrane vesti

Dinamo je treću deonicu završio sa minimalnom prednošću, a onda je na početku četvrtog kvartala poveo sa 8:6, pa 9:7. Ipak, crveno-beli su se konsolidovali u samoj završnici i golovima Ivana Basare i Veljka Tankosića stigli do izjednačenja i velikog rezultata.

Upravo su Veljko Tankosić i Gavril Suobotić bili najzaslužniji za veliki povratak domaćina u bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović. Prvi je bio najbolji strelac u redovima crvno-belih sa tri pogotka, od čega je dva postigao u poslednjih pet minuta. Sa druge strane, Subotić je bio taj koji je Filipovićevu ekipu izvukao iz ropca u kojem se našao na startu utakmice.

Dinamu se isplatila igra na sve ili ništa, u koju je ekipa Nikolasa Delijanisa ušla od samog starta utakmice. Ruski tim je pogađao iz svih oružja, mada je na kraju imao samo četiri upisana strelca. Tri gola je dao Kiril Rustamov, a po dva Andrej Balakirev, Aleksej Bugajčuk i Ilja Šein.

Crvena zvezda će u polufinalu igrati protiv Solnoka, koji predvodi nekadašnji kapiten Delfina Živko Gocić, a nastupaju reprezentativci Filip Filipović i Duško Pijetlović i Radomir Drašović.

EVROKUP - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Sabadelj - OSC 12:10 /11:17 prvi meč/

Vuljagmeni - Mladost 11:10, penalima 9:8 /10:11 prvi meč/

Solnok - Radnički 10:10 /14:12 prvi meč/

Crvena zvezda - Dinamo 9:9 /11:8 prvi meč/


tagovi

Gavril SubotićVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara