(©Reuters)
(©Reuters)

Linsberger kraljica slaloma, Šifrinovoj 11. medalja

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.02.21. | 23:58

Drugo zlato za Austrijanku i treće odličje u Kortini d’Ampeco

Protiče Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju u znaku Katarine Linsberger. Austrijska skijašica je u Kortini d’Ampeco drugi put stavila krunu na glavu. Linsberger je nova svetska prvakinja u slalomu. Najbolja u prvoj vožnji, najbolja na kraju trke. Konkurencija počišćena.

Svetsko prvenstvo je na izmaku, za dame se završilo, preostalo je da se podele medalje u slalomu za skijaše. Katarina Linsberger će Italiju i Kortinu d’Ampeco pamtiti jako dobro, a njema dominacija u tehničkim disciplinama će se prepričavati. Austrija ima naslednicu Marliz Šild. Katarina Linsberger je osvojila 299. medlaju za Austriju na planetarnim šampionatima, a kući se vraća sa tri odličja. Zlatna u slalomu, podeljeno prvo mesto u paralelu sa Italijankom Martom Basino i bronza u veleslalomu.

Izabrane vesti


Na poslednjoj trci na šampionatu sveta oduvala je konkurenciju. Slavila je Linsberger ukupnim vremenom 1:39.50 i za puni sekundu nadmašila Slovakinju Petru Vrlhovu. Treće mesto osvojila je Mikaela Šifrin, a to je bila Amerikaknkina 11. medalja.


U slalomu je zablistala Slovenka Andreja Slokar, koja je zauzela 5. poziciju, a u drugoj vožnji je napravila napredak od 12 mesta. Druga slovenačka skijašica Ana Bucik takođe se našla među najboljih deset – završila kao devetoplasirana – ali je pokvarila učinak iz prve vožnje.


tagovi

alpsko skijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara