Marija Vučenović (Foto: AFP)
Marija Vučenović (Foto: AFP)

Marija Vučenović daleko od finala u bacanju koplja

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 03:23

Srpska atletičarka bacila je deveti rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi

Iz serije u seriju je popravljala rezultat. Ali kako stvari stoje, to neće biti dovoljno za plasman u finale. Sa hicem od 58.93 metara zauzela je Marija Vučenović deveto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a u finale ide 12 najboljih takmičarki. To znači da u drugoj grupi (03.50) samo tri smeju da prebace njen rezultat, kako bi se domogla borbe za medalju.

U teoriji postoji šansa, ali je jasno da se meri u promilima. Vučenović je u prvoj seriji bacili koplje na 54.61 metara udaljenosti. Drastično je popravila rezultat u drugoj seriji sa 57.73 metara, ali iako je treći hitac bio najbolji, ostavio ju je daleko od finala.

Izabrane vesti

Za plasman u borbu za medalje bilo je potrebno ostvariti normu od 63.00, što je za rukom pošlo samo Poljakinji Mariji Andrejčuk (65.24 - prvi pokušaj). Uskoro kreće i druga grupa, nada postoji, ali minimalna. Ako četiri devojke ostvare bolji rezultat od Vučenović (58.93), to će biti i potvrda da je srpska atletičarka završila takmičenje u Tokiju.

Marija Vučenović je nažalost bila daleko od svog najboljeg rezultata od 62.25 metara, koji je ostvarila u tekućoj sezoni. Trenutno je 31. na svetskoj rang listi.

Istakla je da je dala svoj maksimum i da će u narednom periodu biti sve bolja.

"Zadovoljna sam, dala sam sve od sebe. Sve što sam imala ovog jutra. Ovo mi je samo prekretnica za ovu godinu, ove sezone sam se osposobila da treniram kako treba. Verujem da ću naredne godine da budem bolja, a onda najbolja. Danas sam morala da ustanem u pet sati... Ali, neću da se žalim, nemam nikakve izgovore. To je to. Mislim da je trebalo kao Ivana Španović da dođem malo kasnije u Tokio, pa me tek sad uhvatilo nespavanje. Legnem u devet, a zaspim tek u jedan. Sa celokupnim učešćem sam zadovoljna, dala sam sve od sebe. Žao mi je što moj trener nije bio tu sa mnom, da mi da malo podrške, adrenalina i saveta... Danas nisam imala onu svežinu, ali dobro sam trenirala. Od poslednjeg takmičenja sam imala problema sa tetivom, samo sam sa trave bacala, nisam radila zalet. Možda je to imalo malo uticaja", izjavila je Vučenović.



tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara