Dajana i Tijana Bošković (Instagram, MN Press)
Dajana i Tijana Bošković (Instagram, MN Press)

Nesvakidašnji obračun rođenih sestara Bošković u sudaru Srbije i BiH: Udariće Tijana na Dajanu

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 13:11

Meč je na programu danas od 17.00 u beogradskoj „Štark areni“

Sudbina je tako htela – da se dve rođene sestre nađu jedna preko puta druge u „Štark areni“ na otvaranju Evropskog prvenstva. Za 17.00 je zakazan pravi porodični spektakl. Na teren će istrčati odbojkašice Srbije i Bosne i Hercegovine. Na jednoj strani najveća zvezda evropske odbojke i prva uzdanica dvostrukih uzastopnih šampionki Starog kontinenta Tijana Bošković, na drugoj njena starija sestra i glavni krivac što je uopšte uplovila u odbojkaške vode – Dajana Bošković.


Izabrane vesti

Tijana je od 2015. godine učestvovala u osvajanju svake medalje na najvećim takmičenjima u dresu Srbije – bronze na EP 2015, srebra na OI 2016, zlata na EP 2017, zlata na SP 2018, zlata na EP 2019, bronze na OI 2021. godine... Dajana je sa nacionalnim timom najveći uspeh napravila ove godine kada "Zmajice" obezbedile debitantsko učešće na EP.

Ako se meri samo kvalitet ove dve selekcije, nalaze se na potpuno različitim lestvicama, ali će ovaj duel zbog porodičnog obračuna sigurno biti zanimljiv i prilično emotivan.

Dajana je jedan od glavnih igrača u toj ekipi. Odlična je i kapiten Edina Begić koja je tokom prethodnih godina igrala u Italiji. Dobro poznajem celu reprezentaciju, jer sam sa nekoliko igračica imala priliku da igram još u Hercegovcu u Bileći. Posle toga smo nekad igrale jedne protiv drugih“, proanalizirala je za Mozzart sport Tijana Bošković.

Tijana i Dajana su imale potpuno drugačiji odbojkaški put. Bile su zajedno u Vizuri (2012-2013), odakle je tri godine starija sestra Bošković otišla u Ameriku. Tamo je studirala i igrala za Univezitet iz Teksasa San Antonio. Onda je otišla u Poljsku gde je nosila dres PTPS Pile, pa se preselila u Tursku. Bila je član Sarijera, pa Kuzejbora. Tijana je 2015. godine napustila Vizuru i od tada je u turskom Ezačibašiju.

Prethodne sezone smo prvi put igrale jedna protiv druge. Bilo je neobično, ali i zanimljivo. Drago mi je što smo imale priliku da se sretnemo na terenu, ali bih volela u budućnosti da zaigramo ponovo zajedno u istom klubu. Prvi okršaj smo imale u Kupu Turske, a posle toga dva meča u prvenstvu. Bilo je nekako emotivno na prvom meču, jer sam je prvi put videla sa druge strane terena. Kasnije je već lakše bilo... Smečirale smo po dijagonali jedna na drugu, nismo puštale jedna drugu da prođe, nego smo igrale iz sve snage. Gledala sam na nju kao na svakog drugog protivničkog igrača, pa će tako biti i sada“, kaže Tijana.


Kuglice su htele da se ove godine sastanu i u duelu reprezentacija.

Priželjkivala sam da dobijemo njih kao rivale u grupi, da bih imala priliku da vidim sestru i da provedemo malo više vremena zajedno. Nismo mnogo pričale o ovome u prethodnom periodu, ali svakako smo se obradovale kada nas je spojio žreb“.

Kada je u maju zakazan njihov duel, otac Ljupko je na društvenim mrežama okačio zajedničku sliku i upitao za koga navijati. Definitivno će roditeljima biti neobično da gledaju ćerke na suprotnim stranama.

Doći će da nas podrže obe, navijaće da odigramo dobro i Dajana i ja. To je normalno. Sve je spremno, potražnja za karte je bila velika“, poručila je za kraj Tijana Bošković.



tagovi

Tijana BoškovićEvropsko prvenstvo za odbojkašiceDajana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara