Tampa Bej (©AFP)
Tampa Bej (©AFP)

Počela NHL liga: Filadelfija slavila u derbiju Pensilvanije, šampion ubedljivo krenuo u odbranu titule

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 07:10

Odigrani su i prvi mečevi u novoj sezoni na ledu u SAD i Kanadi

Pandemija virusa korona naterala je rukovodstvo NHL lige da promeni format pred početak nove sezone, pa će tako umesto standardnih 82 kola sezona trajati samo 56. Napravljene su i promene u divizijama, kako kanadski timovi ne bi morali da putuju u SAD i nazad, dobili su diviziju Sever samo za sebe.

Početak nove sezone obeležio je derbi Pensilvanije, koji je pripao Filadelfija Flajersima (6:3). Pitsburg je poveo golom Janovskog, ali su Van Remsdik i Patrik preokrenuli rezultat. Pobedu su overili u trećem periodu, zahvaljujući golovima Rafla, Koneknija i Hejsa. Utakmicu je obeležio i povratak Nolana Patrika, koji prošle sezone nije upisao nijedan nastup za Flajerse zbog problema sa migrenom. Uspeo je na povratku i da se upiše u listu strelaca.

Izabrane vesti

Pobednički sastav predvodili su Džoel Farabi (gol i tri asistencije), Erik Gustafson (dve asistencije) i Kevin Hejs (gol i asistencija).

Branilac titule, ekipe Tampa Bej Lajtninga slavila je na otvaranju sezone protiv Čikago Blekhoksa i to veoma ubedljivo (5:1). U dominantnom maniru su otvorili meč i prvu deonicu rešili sa 3:0, gosti su do gola došli tek u finišu poslednjeg perioda, kada se u strelce upisao Strome, koji je tako postavio i konačan rezultat. U pobedničkom sastavu su se sa po golom i asistencijom istakli Entoni Sireli i Point, gol i dve asistencije dodao je Stamkos, dok su po dva uspešna dodavanja zabeležili Kilorn i Hedman.

U interesantnom meču u Torontu ekipe Mejpl Lifsa je slavila nakon produžetka protiv Montreala (5:4), gol odluke je u 64. minutu postigao Morgan Rajli. U drugom kanadskom derbiju Vankuver je slavio kao gost protiv Edmonton Ojlersa (5:3), a u poslednjem meču večeri Plavci iz Sent Luisa slavili su kao gosti protiv Kolorado Avalanča (4:1).

NHL

Sreda

Filadelfija - Pitsburg 6:3

Četvrtak

Toronto - Montreal 5:4

Tampa Bej - Čikago 5:1

Edmonton - Vankuver 3:5

Kolorado - Sent Luis 1:4



tagovi

NHLhokej na ledu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara