(©MN Press)
(©MN Press)

Počinje Regionalna vaterpolo liga: Partizan otvara takmičenje, Jug i Jadran daju notu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 09:43

Zvezda i Šabac ukrštaju koplja sa hrvatskim predstavnicima u Beogradu, Radnički u Dubrovniku naciljao pobedu protiv Budve

Regionalna vaterpolo liga se vratila, ali će se ove godine igrati u turnirskom sistemu. Pandemija virusa korona primorala je čelnike regionalnog takmičenja na promenu formata kako bi se takmičenje ove sezone uopšte održalo. Domaćini dve grupe su Beograd i Dubrovnik, a prvi će za loptu plivati vaterpolisti Juga i Jadrana iz Herceg Novog, odnosno vaterpolisti Partizana i Primorja iz Rijeke (17.00).

Dvanaest ekipa podeljeno je u dve grupe. U grupnoj fazi svaki tim odigraće pet utakmica, a dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman na završni turnir, koji se igra u Zagrebu 26. i 27. marta. Odustajanje Mornara od nastupa u regionalnoj ligi otvorilo je širom vrata i za Partizan i za Primorje.

Izabrane vesti

Vaterpolisti Partizana smešteni su u Grupu A sa Crvenom zvezdom, zagrebačkom HAVK Mladošću, Jadranom iz Splita, Primorjem i Šapcem. Radnički će biti jedini srpski predstavnik u Grupi B čije će se utakmice igrati u Dubrovniku, a za prolaz dalje igraće protiv dubrovačkog Juga, Primorca, Jadrana iz Herceg Novog, Budvanske Rivijere i Solarisa.

Crno-beli pojačali su se pred početak regionalnog takmičenja. U klub se vratio Stefan Mitrović, proslavljeni srpski vaterpolista i Partizanov učenik, a kapicu je zadužio i brazilski golgeter Rafaelo Real Vergara. Osvajač kupa Srbije, Crvena zvezda, i Radnički iz Kragujevca, već su se dokazali na evropskoj sceni, igraće osminu finala LEN Kupa Evrope i trebalo bi da budu najozbiljniji konkurenti Jugu, Mladosti i imenjacima iz Splita i Herceg Novog – Jadranu.

Prvi dan turnira obeležiće duel Juga i Jadrana iz Herceg Novog, timova koji nastupaju u Ligi šampiona, a sve utakmice će u direktnom prenosu emitovati Sportklub. Utakmice u Beogradu igraju se na bazenu "Milan Gale Muškatirović", a u Dubrovniku na bazenu "Gruž".

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Četvrtak

GRUPA A

17.00: Primorje – Partizan

18.50: Jadran ST – Crvena zvezda

20.40: Šabac – Mladost


GRUPA B

17.00: Jug – Jadran HN

18.50: Budva – Radnički

20.40: Primorac - Solaris



tagovi

Regionalna vaterpolo ligaVK Crvena zvezdaVK PartizanVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara