Foto: OSS
Foto: OSS

Preko trnja do zvezda: Odbojkašicama Uba prva titula šampiona Srbije

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.04.21. | 21:09

Peta utakmica finalne serije odlučila osvajača trofeja, Tent nije uspeo da odbrani tron

Prvi put u istoriji odbojkašice Uba osvojile su titulu prvaka Srbije. Šampion države odlučen je u petoj utakmici finalne serije u kojoj je Ub u svojoj Hali sportova, savladao TENT sa 3:2 (25:15, 25:21, 19:25, 18:25 i 15:11) i tako ga sprečio da odbrani trofej.

Odbojkaška predstava dostojna finala, prepuna preokreta i kvalitetnih poteza. Ub je nagovestio trijumf maksimalnim rezultatom, ali na kraju ipak morao preko trnja do zvezda.

Izabrane vesti

Domaće odbojkašice su silovito počele utakmicu i odmah stekle rezultatsku prednost, koju su povećavale kako je set odmicao i na kraju su Obrenovčankama prepustile samo 15 poena. U drugom setu se vodila izjednačena borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu do završnice, kada je koncentracija presudila u korist ekipe Marijane Boričić.

Naredna dva seta pripala su Tentu koji je maestralno igrao završnice, pa je pobednik odlučen u taj-brejku. Tamo je Ub stekao prednost 10:5 koja se ispostavila nedostižnom za protivnika. Odbojkašice obrenovačkog tima uspele su da priđu na 11:8, ali od tog trenutka igralo se praktično poen za poen. Prva meč lopta pri rezultatu 14:10 nije iskorišćena, ali je narednu, u prvu, istorijsku titulu pretvorila Aleksandra Gligorić, koja je meč okončala sa 14 poena, odnosno kao drugi poenter svog tima. Duplo više zabeležila je Jelena Vulin, dok je u poraženom timu bolja od ostalih bila Sara Carić sa 19.


tagovi

OK Tent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara