Andrija Prlainović (©Starsport)
Andrija Prlainović (©Starsport)

Prlainović zabrinut: Nadam se da će se nešto promeniti u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 09:45

“U njemu su ponikli igrači koji su doneli medalje”, upozorava Andrija

Kada je vaterpolo reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila zlatnu medalju, Andrija Prlainović je odmah, samo što je privio odličje na grudi, javno rekao su klubovi u Srbiji u očajnom stanju.

Bilo je onih koji su zamerili zlatnom Delfinu na tom stavu, ali Prlainović je bio prvi koji je javno izneo stav da je srpski vaterpolo na ivici sloma, što se vidi po klubovima koji više i nema u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

I ponovo je Prlainović digao glas. Propast Partizana, jednog od najvećih klubova Evrope, pogađa srpskog reprezentativca, koji je nekoliko godina nosio kapicu crno-belih.

Ranije su uslovi bili bolji nego danas. Danas deca u najboljem klubu za njihov razvoj, u Partizanu, ne mogu da treniraju. Banjica je u jako, jako lošem stanju, pa dosta dece odustaje od vaterpola. Nadam se da će se nešto promeniti u Partizanu, to je klub sa najvećom tradicijom, u kojem su ponikli igrači koji su donosili medalje”, rekao je Andrija tokom gostovanja na Nova S televiziji.

Veliki šampion je zabrinut, pre svega, za beogradske klubove, iz kojih je decenijama dolazio najveći broj reprezentativaca.

Pojavile su se neke nove vaterpolo sredine koje nismo imali ranije, kao što su Kragujevac, Šabac… To je pozitivno, ali je situacija u beogradskim klubovima jako loša. Partizan je u nikad goroj situaciji, nadam se da će se naći rešenje da bar nastavi da radi sa mlađim kategorijama, po čemu je bio prepoznatljiv. Drugi klubovi nisu na nivou na kom bi trebalo da budu klubovi u zemlji olimpijskih šampiona”.

Široj javnosti je interesantno da je ministar sporta Vanja Udovičić bio dugogodišnji vaterpolo reprezentativac, a da se u njegovom mandatu događa najveći slom klubova u Srbiji.

To je neka komplikovana priča, u smislu da tu ima raznih stvari zašto nije došlo do napretka. Mi smo svi počeli u nekom drugom sistemu, ozbiljnije se radilo u nekadašnjoj državi Srbiji i Crnoj Gori, mi i dalje crpimo resurse iz toga. Radilo se i sa ozbiljnim ljudima, od kojih nažalost neki nisu više sa nama, na primer Nenad Manojlović i Nikola Stamenić, ljudi koji su živeli vaterpolo”, naglasio je Andrija Prlainović.

Srpski reprezentativci su ponovo na suvom, pošto se korona “uselila” među Delfine, zaraženi su selektor Dejan Savić i centar Nemanja Vico. Zato do daljeg neće biti treninga.


tagovi

Andrija PrlainovićVK Partizanvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara