Radnički hrabro položio oružje u Solnoku, Mađari uz sreću do polufinala Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 19:10

Bez pobednika u revanšu (10:10), pa je odlučila prednost ekipe Živka Gocića iz prvog meča

Radnički je bio hrabar, ambiciozan i uporan, ali je zaostatak iz prvog meča (12:14) ipak bio preveliki za Kragujevčane. Odlična ekipa Uroša Stevanovića imala je i dva gola prednosti u Solnoku, istina na početku utakmice, ali je na kraju morala da se zadovolji utešnim remijem - 10:10. U polufinale Kupa Evrope otišao je kvalitetniji sastav Živka Gocića, kojeg je u revanšu ozbiljno pogledala i sreća.

Kragujevčani su stali na korak od podviga, predvodio ih je trostruki strelac Nebojša Tuholj, ali je domaćina u ključnim trenucima meča, kada se lomio rezultat, "odbranio" Viktor Nađ. Domaći nisu bili na svom prepoznatljivom nivou, od srpskih asova u strelce se upisao samo Duško Pijetlović (jedan gol), dok su Filip Filipović i Radomir Drašović meč završili bez postignutog gola.

Izabrane vesti

Radnički je odlično ušao u meč, rano poveo sa 2:0, pa sa 3:1 i 4:2, ali se domaćin vratio, došao do 4:4, što je bila najava potpuno otvorene utakmice. Koliko su oba tima bila raspucana, potvrđuje i činjenica da je Nebojša Toholj sredinom druge četvrtine postao prvi igrač sa dva postignuta gola u oba tima, a tada je bilo 6:5 za goste. Ubrzo mu je sa druge strane uzvratio Adam Nađ. Iako je ritam u finišu prvog poluvremena očekivano pao, Strahinja Rašović je 20 sekundi pre kraja druge četvrtine doneo novu prednost Kragujevčanima, ali je već u sledećem napadu na pravom mestu na četiri metra bio Duško Pijetlović. Njegov prvi pogodak na utakmici postavio je konačan rezultat prvog poluvremena - 7:7.

Odbrane su znatno zategnute u drugom poluvremenu, pa se više od tri minuta čekalo na prvi pogodak. Njega je nažalost postigao Žombor, kojem je to bio drugi pogodak na meču. Kada je Anđal Danijel pogodio sa pet metara dva i po minuta pre kraja treće četvrtine i domaćinu doneo dva gola prednosti bilo je jasno da će ekipa Uroša Stevanovića teško do preokreta. Ipak, gosti su smanjili preko Stefana Brankovića, a onda mogli i do izjednačenja, ali peterac nije iskoristio Strahinja Rašović. Tada se razbranio i iskusni Viktor Nađ, što je dodatno umanjilo nade Radničkom, koji je postigao samo jedan gol u trećoj deonici i u poslednju četvrtinu ušao sa golom zaostatka - 8:9.

Nisu nameravali Kragujevčani da se predaju pre vremena, izjednačili su brzo preko razigranog Tuholja, a onda krenuli na sve ili ništa. Propustio je u nekoliko navrata Radnički priliku da dođe do prednosti, tresla se i prečka gola Viktora Nađa, ali im je poslednju nadu srušio Konarik. Konačan rezultat postavio je Nikita Krug 35 sekundi pre kraja meča.

EVROKUP - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Sabadelj - OSC 12:10 /11:17 prvi meč/

Vuljagmeni - Mladost 11:10, penalima 9:8 /10:11 prvi meč/

Solnok - Radnički 10:10 /14:12 prvi meč/

Crvena zvezda - Dinamo (u toku) /11:8 prvi meč/



tagovi

VK RadničkiStrahinja RašovićŽivko GocićFilip FilipovićDuško Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara