Slavlje Kragujevčana (©Star Sport)
Slavlje Kragujevčana (©Star Sport)

Senzacija u Zagrebu, Radnički srušio Mladost i napada jadranski tron!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 18:21

Veliko slavlje ekipe Uroša Stevanovića, koja je na peterce savladala favorizovanog domaćina finalnog turnira

Prvi put u istoriji srpskog klupskog vaterpola, jedan ovdašnji klub igraće u finalu Regionalne lige. To će biti fenomenalni Radnički iz Kragujevca, koji je napravio pravu senzaciju u Zagrebu, gde je srušio domaću Mladost i aktuelnog šampiona Jadrana, posle izvođenja peteraca - 8:8, posle peteraca 6:5. Crveno-beli će se za trofej boriti sa Jugom, koji je u drugom polufinalu savladao Jadran (12:10).

Odlučujući pogodak u dramatičnim petercima postigao je Filip Janković, iako su Kragujevčani bili u problemima nakon promašaja Marka Radulovića u trećoj seriji. Ipak, Stefan Todorovski je zaustavio udarac Josipa Vrlića u četvrtoj, dok je tragičar u redovima ekipe Zorana Bajića bio Luka Bukić, koji nije uspeo da iskoristi sedmi peterac za domaći tim, pa je slavlje u redovima ekipe Uroša Stevanovića moglo da počne.

Izabrane vesti

Radnički je jasno pokazao da je dostigao pravu formu u pravom trenutku, kao i da je nesrećna eliminacija u Kupu Evrope od favorizovanog Solnoka predstavljala samo dodatan podstrek za ovu odličnu ekipu. To se ne može reći i sa Zagrepčanima, koji su bili šokirani od Vuljagmenija u revanšu, pa su ostali bez već viđenog plasmana u polufinale. Sve to se očigledno odrazilo i na igru Bajićevog tima u današnjoj utakmici.

Radnički je tokom čitavog meča bio pun samopouzdanja. Stevanovićev tim nije padao tokom prve dve četvrtine, kada je domaćin u dva navara imao dva gola prednosti. Kragujevčani su žestoko napali u trećoj deonici, koju su rešili u svoju korist sa 5:2, stigli do preokreta i preuzeli meč u svoju korist na psihološkom planu.

Gosti su čitav posao mogli da reše znatno pre peteraca. U četvrtoj četvrtini su imali dva gola prednosti (7:5), kasnije vodili sa 7:6 i 8:7, ali je domaćin izjednačio iz peterca preko Luke Bukića četiri minuta pre kraja. U samoj završnici je viđena prava drama. Domaćin je dva puta imao igrača više, čak i u poslednjem napadu na meču, ali je udarac Miloša Lovrea zaustavio Lazar Dobožanov.

Uroš Stevanović je napravio ključni potez u četvrtoj seriji, kada je Dobožanova na golu zamenio Todorovski, koji je odbranio udarac Vrlića i doneo Kragujevčanima ključnu psihološku prednost na ruletu.

Kragujevčani su na utakmici imali dosta raspoloženih igrača, ali su se sa po dva postignuta gola izdvojili Strahinja Rašović i Marko Radulović. Isti učinak sa suprotne strane imali su Luka Bukić i Josip Vrlić.

Veliko finale je zakazano za nedelju od 19 časova, a prethodno se igra meč za treće mesto (17.15).

ZAVRŠNI TURNIR REGIONLNE VATERPOLO LIGE (ZAGREB)

Subota, polufinala

Mladost - Radnički 8:8, posle peteraca 5:6

Jug - Jadran 12:10


tagovi

VK RadničkiVK Mladost Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara