(©MN Press)
(©MN Press)

Serija se lomi u Novom Sadu: Vojvodina brani domaći teren i titulu, osokoljeni Partizan u ofanzivi

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.04.21. | 14:49

Finale se igra na tri pobede, rezultat je 1:1, a osvajanje titule dobilo je na značaju jer će pobednik obezbediti direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije vratila se u Novi Sad. Odbojkaši Vojvodine napravili su prvi korak ka odbrani trona i osvajanju pete uzastopne titule, ali je usledio odgovor Partizana. Blokirali su crno-beli Vojvodinu u Beogradu, poravnali su rezultat u finalu i poništili maksimalu Lala.

Novosađani su pokazali da imaju slabosti i da nisu nedodirljivi, ali su bez obzira na poraz u drugom meču finalne serije i dalje veliki favoriti. Uspostavila je Vojvodina dominaciju u srpskoj ligi, iz godine u godinu ima najkvalitetniji sastav i lako privlači talentovane odbojkaše. Odbojkaši Crvene zvezde dugo su gospodarili Srbijom, Vojvodina je preuzela primat i potisnula crveno-bele u drugi plan i sada želi da izjednači Zvezdinu petogodišnju vladavinu.

Izabrane vesti

Odbojkaši Partizana suočavali su se sa brojnim kadrovskim problemima, trener Bojan Janić se skinuo, preselio na parket, ali i nastavio da obavlja trenerski posao. U finalnoj seriji ima ulogu trenera-igrača, a treći meč finala između Vojvodine i Partizana igra se od 17.00 u maloj sali SPC “Vojvodina”.

17.00: (1.07) Vojvodina - Partizan (6.80)

Pokretačka snaga crno-belih i u prvom, i u drugom meču bio je Milan Pepić. U Novom Sadu je osvojio 16 poena, da bi u Zemunu sa 33 poena bio najzaslužniji za trijumf Partizana. Sa druge strane najkonstantniji je bio Pavle Perić. U prvom meču bio je najefikasniji akter sa 19 poena, dok je u drugoj utakmici finala osvojio 16 poena za Lale, jedan manje od Borisa Buše.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba Vojvodine, očekivao je bolju partiju Partizana u Zemunu. Crno-beli su poslednju šampionsku krunu uzeli sada već davne 2011. godine i od tada su igrali dva puta u finalu, ali je oba puta Crvena zvezda izašla kao pobednik.

“Igraju bolje kao domaćini, to je činjenica, a bili su takođe željni da pokažu da mogu više. Sa druge strane, mislim da smo mi odigrali nešto slabije, posebno kada su se lomili treći i četvrti set. Trebalo je da u tim momentima budemo mirniji, koncentrisaniji u nekim elementima i odigravanjima. To kažem, jer je moglo biti i 3:1 za nas, s obzirom na to kako su izgledale završnice trećeg i četvrtog seta. Za nas su najveći problem bili njihov jači i naš slabiji servis. Nismo nametnuli ono što smo želeli. Očekujem da u našoj sali budemo bolji pre svega na servisu i prijemu, kako bismo sebi olakšali igru. To je u modernoj odbojci jako važno, jednostavno moramo napasti. Verujem da će ekipa biti spremna i da ćemo pokazati čvršći karakter”, rekao je Boškan.

Osvrnuo se trener Vojvodine i na Blagojevićevu povredu u najavi meča.

“Što se tiče Blagojevića, on je bolje. Ima istegnuće mišića, a mi smo svi uložili napor da se to sanira. Dosta zavisi od toga kako se on oseća. On je spreman što se tiče voljnog momenta i stanja povrede. Videćemo kada počne utakmica”.

Primač Lazar Bajandić složio se sa tim da je Partizan iskoristio prednost domaćeg terena, kao i slabiju partiju Vojvodine.

“To ne sme da nas poremeti. Znamo naš cilj i moramo izaći spremni na teren, gledati sebe, odigrati maksimalno od prvog do poslednjeg poena i vratiti prednost na našu stranu”, zaključio je Bajandić.

FINALE SUPERLIGE SRBIJE (TREĆI MEČ)

Četvrtak

17.00: (1.07) Vojvodina - Partizan (6.80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

OK VojvodinaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara