Slobodan Soro (©Starsport)
Slobodan Soro (©Starsport)

Soro: Partizan je klinički mrtav

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 10:56

„Sramota je što nismo ranije reagovali“, priznaje čuveni golman

Nastavlja da se kuva u i oko vaterpolo kluba Partizan. Svetski vaterpolo gigant je na ivici gašenja i brojni bivši igrači su napokon digli glas da nešto mora da se uradi i spreči propast crno-belih.

Među njima je i Slobodan Soro, nekadašnji reprezentativac i golman Partizana, koji kaže da su sve uprave krive za pad crno-belih, ali priznaje da je sramota i što svi oni nisu ranije reagovali, jer klub godinama tone polako, ali sigurno i sada je voda došla do usta.

Izabrane vesti

Sramota je i sve nas koji smo gledali to sa strane i nismo ranije reagovali. Pokrenuli smo inicijativu, svi želimo da se nađe rešenje, da će klub biti bar pola onoga što je bio. Dug je proces, problema je mnogo… Čak sam i ja jedan od igrača kome se duguje, ali to nije moj motiv. Motiv je taj da svi mi koji smo prošli kroz Partizan znamo šta je Partizan i šta znači za srpski vaterpolo”, rekao je Soro u gostovanju na TV Nova.

Svestan je čuvar mreže da ako se ugasi škola crno-belih, koja je dala na stotine svetskih asova, crni dani prete i celom srpskom vaterpolu.

Najčuvenija vaterpolo škola na svetu doživljava najteže dana, tu je tek 70 dečaka, što je smešno. Ja sam na Banjicu došao 1997. godine, bilo je po 300, 400, 500 dece, današnja brojka je sramotna za klub takvog renomena”.

Bivši igrači Partizana su okupili tim ljudi koji je spreman da preuzme rukovođenje klubom, mada se njihova imena i dalje ne znaju.

Postoje ljudi, postoje imena, ne bih to sada iznosio, sve će se desiti u momentu kada to bude potrebno. Sebe još ne vidim tu pošto sam aktivan igrač. Naš motiv je da se priča pokrene, da dođu novi ljudi, da klub krene da izranja sa dna bazena. Partizan je klinički mrtav, neophodan je novi impuls“, zaključio je Soro.

Skupština vaterpolo kluba Partizan zakazana je za 13. jul.


tagovi

VK PartizanSlobodan Soro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara