Srbija ide na Mundijal!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 19:11

U triler meču u Finskoj - 5:5

Srbija ide na Mundijal! Ne, za Katar ćemo pričekati, kvalifikacije nas tek čekaju, ali zato je futsal reprezentacija svoje odradila. U revanš meču baraža za Svetski kup u Litvaniji četa Gorana Ivančića remizirala je sa Finskom (5:5) i ukupnim rezultatom 6:5 prošla među 24 najbolja tima na planeti. Podsetimo, U Kragujevcu pre tri dana bilo je 1:0 za Orlove. Ispostaviće se da je mirna mreža u Jezeru bila od krucijalnog značaja u ovom dvomeču.

Ovo je drugi put da se futsal selekcija Srbije plasirala na najveću smotru. Prethodno je igrala pre osam godina na Tajlandu, kada je takmičenje završila u osmini finala, porazom od Argentine. Ovaj tim pokušaće da nadmaši taj rezultat iduće godine u Klajpedi, Vilnjusu i Kaunasu (12. septembar - 3. oktobar).

Izabrane vesti

Večeras u Vanti videli smo pravi triler meč i nekoliko preokreta. Vodila je Srbija sa 1:0, Finci okrenuli na 2:1. Bilo je i 3:2 za domaće, pa 4:3 za Srbiju, da bi u finišu naši momci iskoristili veliki rizik Finaca koji su igrali sa šestoricom u polju. Gol Miloša Stojkovića na tri minuta pre kraja definitivno je slomio žilave Fince. Bio je to pogodak za 5:4. U tim momentima domaćinu su bila potrebna još tri gola, postigli su jedan preko Juke Kitole i to je bilo konačnih 5:5.

Posebno zanimljivo bilo je u prvom delu meča. Srbija je idealno otvorila utakmicu ranim pogotkom Marka Pršića, međutim Finci su potom preuzeli kontrolu. Preokrenuli su na 2:1, napunili naše momke prekršajima i na 3:2 imali penal i šansu da dođu do rezultata koji ih vodi dalje. Ipak, sjajni Nemanja Momčilović je odbranio udarac sa deset metara i sačuvao Orlove.

Nismo u tim momentima imali ni sreće. Dva puta smo pogađali prečku (Tomić i Rakić) i jednom stativu (Aleksić), da bi Jovan Lazarević s dva pogotka u pet minuta nagovestio veliku radost. Lazarević je postigao gol i u prvom poluvremenu, pa mu je na kraju potpuno zasluženo pripao epitet igrača utakmice i heroja plasmana na Mundijal.

U drugom delu Srbija je bila primetno bolja. Kontrolisala je igru i više nije dopuštala da Finska dođe u povoljnu poziciju kao kada je vodila.

Plasman na završni turnir, pored Srbije, do sada su obezbedili: Češka, Španija, Rusija, Portugal, Kazahstan, Litvanija, Venecuela, Paragvaj, Brazil, Argentina, Maroko, Egipat, Angola i Solomonova Ostrva.

FINSKA - SRBIJA 5:5

/Pakarainen 4, Autio 11, 31, Gronholm 15, Kitola 39 - Pršić 2, Lazarević 12, 24, 29, Stojković 37/



tagovi

reprezentacija Srbije u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara