Foto: Osssrb.org
Foto: Osssrb.org

Srbija osvojila srebro na Svetskom prvenstvu za odbojkašice

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.07.21. | 20:30

Juniorke Srbije u finalu izgubile od Italije!

Odlično Svetsko prvenstvo odigrala je ženska juniorska reprezentacija Srbije, ali su u finalnoj utakmici ipak poklekla od moćnih odbojkašica Italije. Odluka u Roterdamu pala je u tri seta, a Srpkinje su se probudile tek u trećem koji su učinile nešto neizvesnijim. Odbranile su dve meč lopte, ali nisu uspele da naprave iskorak, produže finale i učine meč neizvesnijim - 3:0 (18; 25:20 i 25:23). Italijanke su i u grupnoj fazi bile bolje od naših odbojkašica maksimalnim rezultatom, pa nema dileme da su zasluženo stigle do najsjajnijeg odličija.

Italija je otvorila meč u mirnom ritmu i bez poteškoća uspela da se odlepi ne ostavivši nikakve šanse izabranica Vladimira Vasovića da izbegnu ubedljiv gutbitak prvog seta. U narednom je Srbija podigla nivo igre, i bila tek u blagom zaostatku do finiša seta. Disala je za vratom protivnicama na 16:14, kao i na 20:18, da bi usledila serija Italijanki 7:2 za vođstvo 2:0.

Izabrane vesti

Poslednji je protekao u serijama na obe strane, Srpkinje su vodile 19:18, usledio je rezutatski egal na 21:21, a onda tri vezana poena Italije za tri meč lopte. A treća je bila i sreća za Italijake.

Mlade Srpkinje su se drugi put u istoriji borile za titulu prvaka sveta, a najraspucanije u redovima Srbije bile su Branka Tica sa 12 i Isidora Kockarević sa dva poena manje.

Piše: Đurđe Mečanin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara