Odbojkašice Srbije (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Srpkinje spuštaju zavesu na Ligu nacija: Da se oprostimo od takmičenja sa stilom

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 12:31

Izabranice Aleksandra Vladisavljeva u poslednjem kolu od 15 časova u Riminiju igraju protiv Japana

Delovalo je na početku da bi kombinovana reprezentacija Srbije mogla da napravi iznenađenje na Ligi nacija u Riminiju, ali su naše odbojkašice potom ušle u seriju poraza iz koje nisu znale da izađu. Takmičenje će završiti neslavno, najverovatnije na dvocifrenoj poziciji na tabeli, a o konačnom plasmanu odlučiće današnji meč sa Japanom (15 časova) u poslednjem kolu.

Japanke su veliki favoriti, pošto su već obezbedile učešće u polufinalu. Njima je dobar rezultat važan, jer samo pobeda može da im donese bekstvo sa četvrte pozicije, odnosno izbegavanje duela u polufinalu sa jedinom neporaženom reprezentacijom, Sjedinjenim Američkim Državama.

Izabrane vesti

15.00: (1,02) Japan - Srbija (9,90)

Srbija je do sada sakupila samo četiri pobede, koliko ima i Poljska, ali ima jedan bod više od nje i zauzima 11. poziciju.

Naša selekcija je u subotu izgubila od Dominikanske Republike sa 3:0 (25:14, 25:20, 25:18), što je bio šesti uzastopni poraz.

"Teško je izvući se iz ovakve situacije, protiv protivnika koji se bori za ulazak među najbolje četiri ekipe. Protiv Dominikane smo na momente igrali dobro, ali serija grešaka je dala protivnicama vetar u leđa, posle toga više nije bilo moguće da se dostigne pobeda", kazao je selektor Vladisavljev.

Japanke su pobedile našu reprezentaciju na poslednja dva susreta, u junu 2019. godine u Ligi nacija sa 3:1 i tri meseca kasnije na Svetskom kupu sa 3:2. Jelena Delić se nada da će crna serija da bude prekinuta.

"Daćemo sve od sebe da u poslednjem kolu popravimo utisak i sa turnira odemo kući koliko-toliko zadovoljni", istakla je Delićeva.

Njena saigračica Aleksandra Uzelac zadovoljna je što je imala priliku da igra protiv nekih veoma jakih ekipa.

"Za nas mlađe ovo je veliko iskustvo. Okrećemo se poslednjoj utakmici, nadamo se da ćemo da završimo takmičenje sa velikom energijom. Igranje na Ligi nacija nam je bila najveća prilika koja može da nam se pruži", kazala je Uzelčeva.

Polufinalni mečevi na programu su 24. juna, dok se finale igra dan kaasnije.

SVETSKA LIGA (ŽENE) - 15. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Dominikanska Republika - Nemačka U TOKU

Kina - Sjedinjene Američke Države U TOKU

13.00: (4,00) Tajland - Italija (1,20)

15.00: (1,02) Japan - Srbija (9,90)

16.00: (1,30) Rusija - Poljska (3,20)

18.00: (5,30) Južna Koreja - Holandija (1,12)

19.30: (1,20) Belgija - Kanada (4,00)

21.00: (1,17) Brazil - Turska (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija JapanaLiga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara