Svetske šampionke bez milosti: Tijana zgromila domaćina

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 08:50

Odbojkašice Srbije zabeležile drugu maksimalnu pobedu na Olimpijskim igrama

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Mi smo svetske šampionke i sa nama nema šale – poručile su današnjom partijom naše najbolje odbojkašice. One su protiv veoma dobrog Japana odigrale bez greške i upisale i drugu pobedničku recku na Olimpijskim igrama – 3:0 (25:23, 25:16, 26:24).

Izabrane vesti

Još jedno izdanje za pamćenje prikazala je Tijana Bošković, koja je već u prvom setu skupila 15 poena, a završila je meč sa 34. Malo joj je nedostajalo da obori olimpijski rekord od 37 postignutih poena.

Mnogo strpljenja je bilo potrebno da bi se slomio otpor domaćih odbojkašica u prvom setu. Naše devojke znaju odavno koliko je nezgodno igrati sa azijskim ekipama, koje gaje potpuno drugačiji stil odbojke. Posebno motivisane su Japanke bila danas na domaćem terenu - standardno nisu dale da lopta padne, a na svaki idealan prijem izvodile prepoznatljive brze napade. Svako bi im za trud dao čistu desetku i verovatno bi mnogim timovima napravile problem. Ali, ne i Srbiji koja u postavi ima Tijanu Bošković.

Ako se neko pitao zašto baš nju smatraju za najbolju, bilo je dovoljno da odgleda prvi set utakmice sa Japanom. Napadi njenom levicom su bili toliko jaki, da čak i neverovatna japanska odbrana nije mogla da im uradi ništa. Maja Ognjenović je videla da je ovo Tijanin dan i koristila je svaku priliku da je uposli, a ona je slala bombe iz koje god zone napala. Uporni Japan se držao do samog kraja seta, igralo se dugo poen za poen, ali je sve dileme rešila naša najbolja igračica.

Sjajnu su je pratile i ostale, ali su ostale u senci njene izvanredne predstave. Bojana Milenković i Jelena Blagojević su držale prijem na visokom nivou, zajedno sa Silvijom Popović, pa je Maji bilo lako da lopte šalje baš tamo gde želi. Milena Rašić i Mina Popović su bile zadužene da dobrim blokom zaustave brze napade Japana, a i da idealne lopte pretvore u poene na sredini mreže. Potpuno kontrolu su Srpkinje držale u drugom setu, dok je u trećem u završnici rival pripretio. Stigle su domaće i do set lopte, ali Srbija nije dala da se utakmica oduži. Tijanina neverovatna partija je krunisana pobedom, a da se igrao još jedan set bila bi i olimpijskim rekordom. Ali, nema veze biće vremena za to. Trijumf je ipak najvažniji.

SRBIJA – JAPAN 3:0 (25:23, 25:16, 26:24)

Dvorana: Arijake arena. Sudije: Pati Rolf (SAD), Juraj Mokri (Slovačka).

JAPAN: Kurogo 12, Taširo 1, Išikava 13, Šimamura 4, Araki 4, Jamada, Koga, Iši 8, Kobata, Okumura, Momi 1, Hajaši 5.

SRBIJA: Buša, M. Popović 10, Mirković, Mihajlović, Ognjenović 4, Bjelica, Aleksić, Rašić 9, S. Popović, Bošković 34, Milenković 3, Blagojević 4.

 


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbijetokio 2020Tijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara