(©Reuters)
(©Reuters)

Svetsko prvenstvo u ski letovima: Karl Gajger leteo do zlata na Planici

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.12.20. | 19:12

Halvoru Egneru Granerudu prvo mesto izmaklo za pola boda

Nemački ski skakač Karl Gajger okitio se zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu u ski letovima održanom na Planici. Tokom dva dana takmičenja u kojima su se skakači pojavljivali četiri puta na zaletištu letaonice u Planici, Gajger je „ukrao“ svetsko zlato lideru u Svetskom kupu, Norvežaninu Halvoru Egneru Granerudu, za pola poena.

Karl Gajger bio je najkonstantniji u četiri serije, a prava drama viđena je prilikom finalnih letova. Leteo je u četvrtoj seriji Granerud 243 metra, a nakon njega se na zaletištu pojavio Gajger, doskočio tačno na mesto koje mu je obezbeđivalo minimalnu prednost i uzeo lideru Svetskog kupa zlato ispred nosa. Do najsjajnijeg odličja Nemac je stigao skokovima od 241 metra, 223,5, 240,5 i 231,5 metra.

Izabrane vesti

Granerud je pre početka Svetskog prvenstva istakao da mu letaonice nisu omiljena mesta, ali je uprkos tome što ih kako kaže ne voli, bio blizu da se zlatnim slovima upiše u istoriju ski skokova. Do drugog mesta je došao skokovima od 221 metra, 229,5, 239 i 243 metra. Podijum je kompletirao Nemac Markus Ajzenbihler, a treća pozicija pripala mu je letovima od 220 metara, 247, 234,5 i 230 metara.


PIŠE: Stefan TANASIĆ


tagovi

Svetsko prvenstvo u ski letovimaMarkus AjzenbihlerHalvor Egner GranerudKarl Gajger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara