Foto: Reuters
Foto: Reuters

Usik je novi vladar: Ukrajinska Mačka svrgla Džošuu sa trona

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.09.21. | 00:22

Britanski bokser porazom na poene izgubio četiri pojasa u teškoj kategoriji

Spektakularnom borbom na stadionu Totenhema pred oko 70.000 pristalica Entonija Džošue Oleksandr Usik uspeo je da savlada branioca četiri pojasa u teškoj kategoriji (WBO, IBF, WBA i IBO) i popne se na bokserski tron.

Ukrajinac je dobar deo posla obavio u trećoj rindi kada je slomio otpor rivala, a nakon rano uspostavljene inicijative tokom većeg dela meča diktirao je tempo i zasluženo stigao do pobede posle 12 rundi jednoglasnom odlukom sudija (117-112, 116-112, 115-113).

Izabrane vesti

Posle uvodnog odmeravanja snaga u prve dve runde, treća je donela pregršt uzbuđenja, Usik je uspeo da uzdrma Džošuu koji je od tog momenta bio primoran na znatno pasivniju ulogu. Izazivač je i u narednim rundama nastavio da napada Britanca, a publika svesna situacije bodrila je Džošuu posle svakog zadatog udarca.

Intenzivna i bespoštedna borba, dostojna uloga svetskog prvaka, nastavila se u narednim rundama uz inicijativu popularne Mačke, a na ulasku u desetu rundu bile su već očigledno vidljive posledice dotadašnje borbe te je Britanac u završnicu ušao povređenog nosa, a Ukrajinac sa posekotinom ispod oka.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Još nekoliko odličnih udaraca koje je zadao Usik primorali su branioca trona da, ukoliko želi da zadrži krunu, krene na sve ili ništa, ali očigledno iscrpljen nije bio sposoban da eventualnim nokautom preokrene rezultat, te je svet dobio novog vlasnika četiri pojasa u teškoj kategoriji.

Poraz od Usika je drugi u Džošuinoj karijeri pošto ga je 2019. godine savladao i Endi Ruiz, te je rivalstvo sa Tajsonom Fjurijem palo u senku sjajnog Ukrajinca koji je sa samo tri pobede uspeo da privuče svetsku pažnju, te će se sa nestrpljenjem čekati kako će se završiti duel Fjuri - Vajlder u oktobru za WBC titulu, posle kojeg nas gotovo izvesno očekuje novi u nizu bokserskih duela za pamćenje.


tagovi

boksEntoni DžošuaOleksandr Usik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara