©Star Sport
©Star Sport

Uzbuđenja na vaterpolo pijaci: Vapenski potpisuje za Brešu, Pro Reko našao zamenu za Dušana Mandića

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 16:59

Nekadašnjeg igrača Zvezde dele još samo formalnosti oko prelaska u italijanski klub, Grego Zalanki potpisao za prvaka Evrope

Vaterpolo pijaca je ovog leta prilično uzbudljiva, pa tako iz dana u dan sve više interesantnih dešavanja na ovom tržištu. Breša je pronašla zamenu sa Mara Jokovića, a u pitanju je srpski as Boris Vapenski, nekadašnji šampion Evrope sa Crvenom zvezdom. Vapenski se rastao Dinamom iz Tbilisija, u Gruziji je igrao prethodne dve godine, dobio državljanstvno i zaigrao za tamošnju reprezentaciju, a sada je došao trenutak da se ponovo vrati na veliku klupsku scenu.

Kako piše specijalizovani vaterpolo sajt wpdworld, sve je već dogovoreno između dve strane i preostale su samo formalnosti da Vapenski potpiše za trećeplasiranu ekipu ovogodišnjeg F8 Lige šampiona u Beogradu.

Izabrane vesti

Ranije u toku dana smo pisali da je Mađar Grego Zalanki potpisao za prvaka Evrope Pro Reko i tako zvanično postao zamena za Dušana Mandića, koji se pridružio Novom Beogradu.

Zalanki će na taj način pokušati da nastavi tradiciju blistavih igara mađarskih igrača u Pro Reku. Podsećamo, kapicu Pro Reka nosili su Tibor Benden, Tamaš Kasaš, Norbert Madaraš, kao i Ištvan i Marton Sivoš.

Važan posao za Pro Reko predstavlja i činjenica da je novi trogodišnji ugovor potpisao iskusni centar i trofejni italijanski reprezentativac Mateo Ajkardi, koji je u klubu još od 2012. godine.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...




tagovi

Boris VapenskiVK BrešaPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara