Aleksandar Ivović (©Reuters)
Aleksandar Ivović (©Reuters)

Vaterpolisti Crne Gore idu na OI

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.02.21. | 19:54

Pobedili Hrvate na peterc

Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman na Olimpijske igre u Tokiju i time postali prva reprezentacija te zemlje koja je osvojila ulaznicu za najveću svetsku smotru sportista.

Na kvalifikacionom turniru u Roterdamu Crna Gora je igrala sjajno, dobila sve utakmice, a večeras je u direktnom okršaju za olimpijsku vizu savladala Hrvatsku i to posle peteraca – 14:12.

Izabrane vesti

Bio je to vrlo izjednačen meč u kojem se gotovo sve vreme igralo gol za gol, samo je Crna Gora u jednom momentu imala dva razlike (7:5), ali je Hrvatska ekspresno izjednačila.

Na kraju regularnog toka bilo je 10:10, ali su puleni Vladimira Gojkovića bili bolje penaldžije, „kockasti“ su čak tri puta bili neprecizni sa pet metara.

Reprezentacija Crne Gore je postala deseti učesnik olimpijskog turnira, pre nje su karte za Tokio izvadili Srbija, Japan, Italija, Španija, SAD, Australija, Južna Afrika, Mađarska i Kazahstan.

Ostala su još dva upražnjena mesta, jedno će osvojiti pobednik drugog polufinalnog duela na turniru u Roterdamu, Grčka – Rusija, a za poslednju kartu će se boriti Hrvatska i poraženi iz drugog polufinala.


tagovi

vaterpolo reprezentacija Crne GoreOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara