Kadetkinje Srbije (©OSS)
Kadetkinje Srbije (©OSS)

Veliko slavlje u Vranju, Srbija najbolja na Balkanu

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.07.22. | 09:35

Kadetkinje u borbi za zlato pobedile Bugarsku

Sjajan početak leta za kadetkinje Srbije. Mlade odbojkašice su u Vranju postale šampionke Balkana i publici priredile spektakl za pamćenje. Čak 3000 ljudi je gledalo veliko finale sa Bugarskom, koje je završeno slavljem izabranica Mirjane Musulin - 3:1 (25:17, 25:16, 26:28 i 25:14).

Srbija je istog rivala dobrila u grupnoj fazi - 3:2, a na poslednjem stepeniku ka tronu do pobede je stigla nešto lakše.

Izabrane vesti

Još jednu odličnu partiju na ovom prvenstvu prikazala je Ana Mihajlović, koja je finalni obračun završila sa 20 poena. Sa po 15 poena su doprinele Sonja Danilović i Milica Vidačić, dok je deset upisala Jovana Antić. Najbolje izdanje u Bugarskoj imala je Iva Dudova - 16 poena.

Ana Mihajlović je proglašena za MVP turnira, dok je najbolji dizač kapiten Srbije Teodora Kričković.

"Želim da čestitam mom timu na osvojenom prvom mestu, a i ekipi Bugarske. Trudile smo se, igrale smo srcem. Malo smo pale u jednom trenutku, ali smo se vratile. Pokazale smo da možemo. MVP nagradu nisam očekivala, ali za to je zaslužen moj tim. Na EP očekujemo isti rezultat", rekla je Ana Mihajlović i tako najavila šampionat koji startuje 16. jula u Češkoj.

Za našu reprezentaciju ovo je deseta zlatna medalja na prvenstvima Balkana, ukupno 17.

Treće mesto je pripalo Turskoj, četvrto Rumuniji, peta je završila Bosna i Hercegovina, šesta Severna Makedonija, a sedma Moldavija.



tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija SrbijeMirjana Musulin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara