(©MN press)
(©MN press)

Vojvodina ponovo savladala Partizan: Novosađani na korak od šampionske krune

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 19:36

Crno-beli i na drugom gostovanju u finalu odbojkaškog plej-ofa Novom Sadu poraženi bez osvojenog seta

Odbojkaši Vojvodine savladali su Partizan 3:0, po setovima 25:12, 27:25 i 25:17, u trećoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije i tako stigli su do vođstva 2:1 u seriji.

Novosađani su do drugog trijumfa došli posle 80 minuta igre, a crno-beli su značajan otpor rivalu pružili samo u drugom setu koji je rešen na razliku.

Izabrane vesti

Crno-beli su dobro otvorili susret, međutim rezultatski egal trajao je samo do rezultata 7:7 kada je domaćin preuzeo glavnu reč i u dve serije lako stigao do prvog seta. Činjenica da je Vojvodina vrlo lako došla do vođstva nije demoralisala Partizan koji je bolje počeo drugi set, stigao do šest poena prednosti (8:2) i nagovestio da bi ipak mogao da susret učini nešto neizvesnijim. Međutim, domaćin je uspeo da istopi zaostatak i nakon niza razmenjenih poena organizuje dva dobra napada sa kojima je stigao do drugog seta.

Poslednji otpor Beograđana trajao je do rezultata 10:10 u trećem setu, kada su odbojkaši Vojvodine ponovo ubacili u višu brzinu i overili drugi trijumf u finalnoj seriji.

Najraspoloženiji u redovima domaćina bio je Pavle Perić sa 25 poena, dok su mu podršku predstavljali Aleksandar Blagojević sa 10 i Stevan Simić sa 9 poena. U gostujućem timu lider je bio Lazar Marinović sa 10 poena.

Pobedom Vojvodine nastavljen je niz rutinskih slavlja domaćina s obzirom da su Novosađani pobedom 3:0 u setovima na svom terenu 3. aprila otvorili seriju, a da je Partizan uzvratio pobedom u Beogradu dva dana kasnije ispustivši samo jedan set.

Naredni meč zakazan je za ponedeljak 12. april u Beogradu kada će Vojvodina imati priliku da se popne na državni tron, dok će crno-beli pokušati da seriju produže na maksimalnih pet duela.

VOJVODINA – PARTIZAN 3:0

(25:12, 27:25, 25:17)

Dvorana: SRC Vojvodina

Sudije: Goran Gradinski, Dejan Rogić.

VOJVODINA: Simić 9, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević 6, Negić, Mašulović 7, Bošnjak, Buša, Blagojević 10, Prišić, Todorović 1, Rudić, Perić 25.

PARTIZAN: Mandić, Arsenoski 2, Marinković 10, Lekić 6, Koprivica 9, Huzejrović, Janković 2, Stašević, Mladenović, Cvetković, Petrović, Pepić 8, Marinović, Janić 2.


tagovi

OK VojvodinaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara