Odbojkaši Vojvodine (MN Press)
Odbojkaši Vojvodine (MN Press)

Voša ponovo na pobedničkom koloseku, Zvezda gazi i u Kupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 00:09

Novosađani i momci sa Marakane jedini su uspeli u osmini finala da zabeleže maksimalne pobede

Odbojkaši Vojvodine i Crvene zvezde zabeležili su maksimalne pobede u osmini finala Kupa Srbije, a ostali favoriti su morali malo više da se oznoje da bi prošli u četvrtfinale. Novosađani su srušili Spartak iz Ljiga, crveno-beli su pregazili Borac iz Paraćina, Partizan je bio bolji od Takova, Mladi radnik od Starčeva, Ribnica je preskočila Novi Pazar, a Niš je savladao Karađorđe. U sredu su na programu još dva obračuna Radnički - Kosovska Mitrovica i Spartak Subotica - Jedinstvo.

Vojvodina je morala da dobije meč protiv Spartaka iz Ljiga, kako bi se vratila na pobednički kolosek posle dva poraza u prvenstvu Srbije. Šampioni naše zemlje su ovog puta lako izašli na kraj sa protivnikom - 25:10, 25:16, 27:25. Malo problema su imali samo u završnici trećeg perioda, dok su prva dva bila prilično ubedljiva. Novosađane je do trijumfa predvodio Radoslav Parapunov sa 17 poena. Njega je pratio najbolje David Mehić sa 15. U poraženom timu jedini dvocifreni bio je Branislav Grković, koji čak nije počeo utakmicu, nego je ušao sa klupe. Imao je odlične procente u napadu, od 12 lopti devet je pretvorio u poene (75 odsto).

Izabrane vesti

Crveno-beli su na Banjici bili prilično dominantni protiv Borca iz Paraćina, kome su u drugom setu dozvolili da osvoji samo devet poena - 25:17, 25:9, 25:15. Luka Tadić je bio najbolji poenter pobedničkog tima sa 13 poena, dok je Čedomir Stanković zabeležio 12. U ekipi Borca Petar Petrović je upisao 11 poena. Zvezda je posebno ubedljiva bila u bloku. Osvojila je iz tog elementa 15 poena, a protivnik samo dva.

Partizan je protiv Takova zavšio posao u četiri seta - 3:1 (25:23, 25:18, 18:25, 25:22). Posebno insipirisan u ekipi Bojana Janića bio je korektor Gregori Delgajdis, koji je završio susret sa 25 osvojenih poena. On je jedini u pobedničkom timu bio dvocifreni, a na drugoj strani to su bili Milan Krstić (15), Radovan Gavrilović (13) i Aleksandar Milojević (12).

OSMINA FINALA KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Crvena zvezda - Borac Paraćin 3:0

Niš - Karađorđe Topola 3:1

Ribnica - Novi Pazar 3:1

Mladi radnik - Borac Starčevo 3:1

Vojvodina - Spartak Ljig 3:0

Partizan - Gornji Milanovac 3:1



tagovi

OK VojvodinaOK Crvena Zvezdakup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara