Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Voša prežaljena u Skoplju

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 13:24

Srpski šampion gostuje Vardaru u drugom kolu SEHA lige

Srpski šampion Vojvodina počela je SEHA ligu porazom (23:24) od Neksea iz Našica prošlog meseca, a danas se nastavlja regionalno rukometno takmičenje. Novosađani gostuju u Skoplju nekadašnjem šampionu Evrope (17.45). Skopski crveno-crni nisu više strah i trepet na Starom kontinentu, ali su u okruženju i dalje sila.

Pred dolazak Lala Vardar je doveo iskusnog beka Vaska Ševaljevića (32). Kapiten reprezentacije Crne Gore potpisao je ugovor sa makedonskim prvakom na 18 meseci, a stiže iz francuskog Istra, za koji je igrao prethodne dve godine.

Izabrane vesti

On neće biti na raspolaganju treneru Stevčetu Alušovskom za meč protiv Vojvodine, ali se očekuje da u narednim mečevima obuče crveno-crni dres.

"Dovođenjem Ševaljevića jačamo spoljnu liniju za koju smo shvatili da joj treba dodatni igrač. Njegovim angažmanom verujemo da ćemo u nastavku sezone biti još konkurentniji i postići ciljeve, a to su četvrtfinale EHF Lige šampiona, F4 u SEHA ligi i titula u domaćem šampionatu”, rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsednik Vardara 1961, prenosi sportmedia.mk.

Na leto u Vardar stiže i nekadašnji reprezentativac Srbije, desno krilo Darko Đukić. Dok je Lalama ovo drugi meč u regionalnom takmičenju, Vardaru će danas u dvorani Jane Sandanski biti debi u novoj sezoni regionalnog takmičenja. Skopski tim je prošle sezone bio vicešampion.

Vojvodina godinama dominira u Srbiji, ali u okruženju je bila lak zalogaj za najbolje ekipe. Novosađani su napravili dobru uvertru pred gostavanje u makedonskoj prestonici ubedljivim trijumfom u Kikindi u Superligi Srbije sa 37:18. Na tom meču raspucan je bio reprezentativac Srbije Mladen Šotić koji je postigao devet golova.

On je u prvom delu domaćeg šampionata nosio dres pančevačkog Dinama. Na 11 utakmica je dao 83 pogotka, a krajem prošle godine je stigao u Vošu. Dobru formu je potvrdio i u crveno-belom dresu i najavio da će biti veliko pojačanje za srpskog šampiona.

Prethodnih 10 mečeva u SEHA ligi Vardar je pobedio Vojvodinu. Novosađani su poslednji put slavili protiv skopskog tima pre nešto manje od sedam godina, takođe u regionalnom takmičenju.

SEHA LIGA – 2. KOLO

Četvrtak

17.45: (1,12) Vardar (13,0) Vojvodina (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SEHA ligaRK VardarRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara