Detalj sa večitog derbija (©Starsport)
Detalj sa večitog derbija (©Starsport)

Zvezda dobila prvi vaterpolo derbi

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 22:09

Crveno-beli bolji od Partizana – 12:9

Prvo kolo, pa odmah večiti derbi! A, u njemu je Crvena zvezda opravdala zvanje favorita protiv mladog tima Partizana. Crno-beli su pružili jak otpor, ali se pitanje pobednika ni u jednom momentu nije postavljalo – 12:9.

Dok je Partizan muku mučio u pripremnom periodu, nije čak ni trenirao na svom bazenu u većem delu, a sastav mu je mlađi nego ikad, Zvezda se lepo pojačala igračima kao što su Gavril Subotić, Ivan Basara, Endi Mevis...

Izabrane vesti

Ta razlika u kvalitetu se videla već na početku meča, pošto je Zvezda brzo povela sa 5:2, na krilima raspoloženog Vukićevića, koji je na početku drugog poluvremena sa dva gola podigao prednost crveno-belih na pet razlike.

Uspeo je Partizan da se vrati u meč, da dođe do 9:7, ali više od toga nije mogao.

Najefikasniji igrač meča bio je Vukićević sa šest pogodaka, dok je kod crno-belih Šofranac bio dvostruki strelac.

Sjajan meč odigrali su Šabac i Radnički. Gledano po kvalitetu timova, to je bio istinski derbi prvog kola, a bodove su odneli Kragujevčani i to posle fantastičnog preokreta – 14:13.

Šabac je otvorio meč kako je samo poželeti mogao, imao je vođstvo od 5:0, ali onda je polako počeo da pada. Radnički je topio prednost iz napada u napad i u finišu prvog poluvremena je uhvatio priključak – 7:6.

Poslednje dve četvrtine Radnički je dobio sa po 4:3 i sa golom razlike je došao do pobede. Najbolji igrač meča je bio Rašović, strelac pet golova za Kragujevčane, dok je Vučinić postigao pet golova za Šabac.

Ostali rezultati 1. kola: Banjica – 11. april 2:19, Zemun – Vojvodina 8:13, Nais – Stari Grad 9:5.


tagovi

VK PartizanVK Crvena zvezdavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara