Atanasijević: Boba nam je usadio „Svi za jednog, jedan za sve“; Jovović: Osvojićemo i svet

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.19. | 21:32

Odbojkaši ističu veliku zahvalnost selektoru

Ima neka tajna veza između Slobodana Kovača i njegovih pulena! Za samo 40 dana novi srpski selektor odbojkaša je uspeo da od tima napravi homogeni sastav, čvrst kao granit, koji je sa svih devet pobeda došao do evropskog zlata.

I zbog toga nije čudo što je samo nekoliko minuta posle dodele medalja, nekoliko igrača i to onih vodećih, u prvi plan gurnulo – Kovača.

Izabrane vesti

Aleksandar Atanasijević, fantastični korektor Srbije, istakao je da je selektor taj koji je od reprezentacije napravio – tim.
Nismo mogli da se nadamo osvajanju Evropskog prvenstva posle onako loših kvalifikacija za Olimpijske igre. Bili smo sada prava ekipa, to je ono što nam je Boba usadio, da ginemo svi za jednog, jedan za sve, jer samo tako možemo da pobeđujemo. To smo radili od prvog do poslednjeg poena, nismo pravili mnogo grešaka i to nam je donelo titulu“, naglasio je Atanasijević.

Posebne reči za selektora imao je i MVP prvenstva Uroš Kovačević.
Izvanredan osećaj, mi smo prvaci! Generacija koja zaslužuje da bude među najboljima. Puno mi je srce, pogotovo zbog nas koji smo prošli sve od mlađih kategorija. Želeli smo da se dokažemo među seniorima i – dokazali smo se. Hvala svima, pogotovo Slobodanu Kovaču na poverenju, večno ću mu biti zahvalan, njemu i saigračima, koji su svaki put bili tu za mene. Bili smo prava ekipa od prve do poslednje lopte. Presrećan sam! Imponuje mi što sam MVP, ali ovo zlato nema cenu. Ne mogu ta dva trofeja ni da se uporede“, podvukao je Kovačević.

Tehničar Nikola Jovović je poručio da je ovo tek početak srpske dominacije.
Bili smo složni, ostaćemo složni, jer nam prija sve ovo. Samo da se volimo, grlimo, osvojili smo Evropu, osvojićemo i svet. Imali smo i sreće i kvaliteta i truda, borili smo se. Dobili smo devet od devet utakmica, prelep je osećaj“.

Kapiten Nemanja Petrić je podigao šampionski pehar. Najvredniji trofej u karijeri.
Ne mogu da opišem kako se osećam. Nisam još svestan. Ovo je vrhunac karijere, san koji se ostvario. Pun sam emocija. Srbija je prvak Evrope, to je najbitnije“.

Trunka nervoze je odnela prvi set Slovencima, ali Marko Podraščanin kaže da je posle toga postojao na terenu samo jedan tim.
Oni su nas pritisli servisom na početku, ali kada smo ga umirili, sve je došlo na svoje mesto. Bili smo favoriti ovog puta, za razliku od prethodnih mečeva, međutim, sve kockice su se složile, zasluženo smo prvaci Evrope“, podvukao je Marko Podraščanin.

Posle osam godina Srbija je ponovo evropski odbojkaški gazda.

Foto: cev.eu

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara