Ivan Čupić (©Reuters)
Ivan Čupić (©Reuters)

Čupić: Srbija s Đeronom dobila španski šmek, uveo je disciplinu u ekipu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 10:05

Hrvatsko desno krilo respektuje Srbiju, ali veruje u pobedu u subotnjem Balkanskom klasiku u Segedinu

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

I pre početka Evropskog prvenstva znalo se da je Francuska, olimpijski šampion iz Tokija, favorit u Grupi S u Segedinu. Galski petlovi su dobili Hrvatsku u derbiju prvog dana sa 27:22.

Izabrane vesti

Posle trijumfa Srbije nad Ukrajinom, za Kauboje je meč protiv naše reprezentacije presudan. Poraz znači kraj takmičenja za vicešampiona Starog kontinenta.

"Spremali smo se za sve protivnike, pa tako i za Srbiju. Ima puno odličnih pojedinaca, kao tim je veoma jaka. Nadam se da ćemo se mi oporaviti do te utakmice i psihički i fizički i da ćemo odigrati bolje nego protiv Francuske“, rekao je selektor Hrvatske Hrvoje Horvat na konferenciji za medije posle meča s Trikolorima.

Iskusno desno krilo Zagreba, osvajač dve Lige šampiona s Vardarom, Ivan Čupić, jedini je, uz povređenog Domagoja Duvnjaka, ostao od veterana u selekciji. Odličan učinak od šest golova protiv olimpijskog prvaka nije bio dovoljno da se iznenade izabranici Gijoma Žila.

Čupić ne preuzima ulogu favorita u subotnjem meču protiv Srbije.

"Ne razmišljamo da smo favoriti ili autsajderi. Idemo korak po korak. Znali samo i pre početka prvenstva da je utakmica sa Srbijom ključna za prolazak u narednu fazu. Nadamo se da će nam pomoći igrači koji su bili u izolaciji, da ćemo pružiti kvalitrtniju igru. Verujemo da smo bolji i da ćemo slaviti“, istakao je levoruki as Hrvatske.

Rukometaš rođen u Metkoviću dobro poznaje narednog rivala.

"Srbija nije nova reprezentacija, to je grupa pojedinaca koji igraju u vrhunskim klubovima. Igrali smo s njima, protiv njih. S Đeronom je dobila malo španskog šmeka, uneo joj je disciplinu u timu. Možda ranije nisu bili rezultati na očekivanom nivou, pa se nije mnogo pričalo o Srbiji. Respektujemo narednog rivala", zaključio je Čupić.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u rukometuep u rukometuIvan Čupićrukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara