Drama u Grupi 2, Norvežani ostali bez levorukog bombardera

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 09:19

Jedino domaćin Švedska nema šanse za polufinale, ostalih pet reprezentacija bore se za dva mesta. Skandinavska selekcija ostala bez bitnog igrača, desnog beka Magnusa Abelvika Roda

Dok je u Grupi 1 Evropskog prvenstva za rukometaše sve jasno, Španija i Hrvatska idu u polufinale, u Grupi 2 u Malmeu drama dva kola pre kraja druge faze šampionata. Pet od šest selekcija su u igri, jedini domaćin Švedska nema nikakve šanse da se nađe u borbi za medalje.

Norveška igra najbolji, najlepši rukomet na prvenstvu. Ostvarila je svih pet pobeda i blizu je polufinala. Pred duel sa neugodnim Islandom, svetski vicešampion je ostao bez važne karike, desnog beka Magnusa Abelvika Roda. Levoruki bombarder Flenzburga na meču protiv Švedske u nedelju doživeo je frakturu stopala i za njega je EP završeno. Biće to veliki hendikep za Norvešku, ali na toj poziciji selektor Kristijan Berge može da računa na rukometaša Kila Haralda Reinkinda.

Izabrane vesti

Blista na ovom šampionatu najbolji rukometaš današnjice Sander Sagosen. Bek Pari Sen Žermena je vođa Norveške, sjajan strelac, ali i odličan asistent, pa nema zime za reprezenaciju koja je možda i prvi favorit za zlato. Norvežani nikada nisu bili evropski šampioni, pa je ovo motiv više. Islanđani umeju da iznenade, izbacili su Dansku sa prvenstva već posle prve faze, ali čini se da će teško da stanu na putu prošle sezone srebrnoj reprezentaciji na Sveetskom prvenstvu.

Slovenija je posle četiri pobede pomalo neočekivano poražena od Mađarske u nedelju. Protiv Portugalije, koja i dalje ima šanse za polufinale, četa Ljubomira Vranješa mora da slavi ako želi u polufinale. Na ovom prvenstvu prva zvezda Slovenaca je srednji bek Segeda Dean Bombač. Portugalci su prijatno iznenađenje prvenstva. Izbacili su Francusku već u prvoj rundi, a onda deklasirali domaćina Švedsku sa čak 10 golova razlike. Ipak, osciliraju na prvenstvu. Blagi favorit je Slovenija.

Mađarska igra neočekivano dobro na ovom prvenatvu iako je stigla bez dvojice bitnh igrača, povređenih Matea Lekaija i Rikarda Boda. Švedska je neprijatno iznenadila svoje navijače u Malmeu i jedina nema nikakve šanse da se nađe u polufinalu. Našim severnim susedia pobeda otvara širom vrata iznenađujuće ulaska među četiri najblje evrospke reprezentacije.

U polufinalu Evropskog prvenstva igraće dve najbolje selekcije iz obe grupe. Ukoliko dve ili više reprezentavija budu imale isti broj bodova odlučuju međusobni susreti. Završnica šampionata se igra u Stokholmu. Titulu od pre dve godine iz Hrvatske brani Španija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 11284 EP M Hungary - Sweden ki 1 2,30
Uto 16:00 11282 EP M Portugal - Slovenia ki 2 1,60
Uto 18:15 11283 EP M Norway - Iceland h 1 (-3.5) 1,80
Ukupna kvota6,62

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA FAZA, 3. KOLO

GRUPA 1 (BEČ, AUSTRIJA)

Ponedeljak
Hrvatska – Češka 22:21 (11:9)
Belorusija - Španija 28:37 (16:17)
Austrija – Nemačka 22:34 (13:16)

GRUPA 2 (MALME, ŠVEDSKA)

Utorak
16.00: (2,85) Portugalija (8,00) Slovenija (1,60)
18.15:
(1,25) Norveška (10,0) Island (4,90)
20.30:
(2,30) Mađarska (8,00) Švedska (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara