Nurmagomedov ostaje bez UFC trona?

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 11:40

Dan nakon što je otkazao meč sa Fergusonom, dagestanski šampion se našao pod opštom paljbom

Kao da su svi čekali trenutak da posustane, da poklekne. Taj dan još nije došao, ali je Habib Nurmagomedov ipak u velikim problemima. Samo dan nakon što je javno objavio da neće moći da 18. aprila brani tron od izazivača Tonija Fergusona na UFC 249, dagestanski borac se našao pod opštom paljbom.

Prvo se oglasio Ferguson, koji je tražio da mu se uzme pojas, iako šampion nije kriv za ono što ga je snašlo. Naime, Nurmagomedov je trenutno “zaglavljen” u Rusiji, to jest Mahačkali pošto je prethodno sa treninga u Americi otputovao neuspešno u Abu Dabi gde je navodno trebalo da se održi UFC 249 nakon otkazivanja u Bruklinu.

Izabrane vesti

U Emirate je stigao bukvalno nekoliko sati pošto je granica zbog pandemije korone zatvorena, tako da je bio primoran da nađe utočište u domovini iz koje sada neće da ide čak iako je vlast tamo dozvolila letove privatnih aviona. Čovek je u karantinu i ne želi da izlazi iz njega i tako rizikuje, jer mu je zdravlje, kao što bi inače i trebalo da bude, na prvom mestu.

A UFC planira da održi 249. borilačko veče po svaku cenu. I bez gledališta i bez šampiona, ako treba.
“Ma, svi smo znali da Habib neće želeti da se bori sa Tonijem”, tvrdi prvi čovek organizacije, Dena Vajt, “Nismo razgovarali o novom Fergusonovom protivniku, a nećemo ni davati nikakve detalje još neko vreme”.

Kako sada stvari stoje, Nurmagomedov se praktično oprostio od titule prvaka lake kategorije i to bez borbe. Ako se UFC 249 održi, (mada se još ne zna gde) a on ne bude tamo, a ima mogućnost da bude, sve je jasno. Toni Ferguson će dobiti rivala i pobednik dobija pojas. Privremeni po svemu sudeći.

Naravno, onda će tek uslediti ludilo i povratak Habiba, pravog šampiona.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara