Flenzburg prežaljen u Parizu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 14:51

Nemački prvak u seriji od tri poraza u Ligi šampiona. Pari Sen Žermen koji se bori za prvo mesto u Grupi A ne bi trebalo da ima težak zadatak na svom terenu

Na papiru, duel Pari Sen Žermena i Flenzburga trebalo bi da bude derbi dana u rukometnoj Ligi šampiona, ali s obzirom na lošu formu nemačkog šampiona bila bi senzacija ako bi se gosti iz Pariza vratili sa bodovima.

Najbolji nemački tim poslednje dve godine je u seriji od tri uzastopna poraza u evro eliti, od toga čak dva na svom terenu, od Barselone i Pari Sen Žermena. Ova dva tima su igrala prošle nedelje u Flenzburgu i bilo je tesnih 30:29 za pariske Milionere.

Izabrane vesti

Gostima se vraća jedan od najboljih igrača Geran Johanesen. Norveški bek je propustio utakmicu prethodne nedelje zbog povrede zgloba. Parižani su u formi. Prethodne nedelje su dobili francuski derbi sa Monpeljeom i verovatno već sada rešili pitanje šampiona u domaćem prvenstvu, pa mogu da se okrenu Ligi šampiona gde je cilj kruna. I pored velikih ulaganja, nikako da pehar za najbolju ekipu Evrope stigne u Grad svetlosti.

MOZZART BET

Zvezde Pari Sen Žermena Nikola Karabatić, Mikel Hansen i Sander Sagosen igaju poslednju sezonu zajedno, pa je ovo prilika za napad na trofej. Domaćin sa Barsom i Segedom juri prvo mesto u Grupi A što donosi direktan plasman u četvrtfinale. Poslednja četiri duela protiv Flenzburga francuski tim je dobio. Prošle sezone u Parizu je bilo 29:28, a pretprošle sezone 29:21. Očekuje se laka pobeda čete španskog stručnjaka Raula Gonzaleza.

Posle serije loših rezultata i bez pobede u Ligi šampiona ukrajinski Motor je smenio trenera. Umesto Mikole Stepaneca na kormilu je stigao Jevgenij Budko. Tim iz Zaporožja nema šta da traži u Monpeljeu protiv šampiona Evrope iz 2018. godine.

Seged je veliki favorit u Norveškoj protvi otpisanog Elveruma, dok će biti velika borba u slabijim Grupama C i D za plasman u prvu nokaut fazu najjačem klupskog takmičenja Starog kontinenta. Švedskom Savehofu je neophodna pobeda, ali neće imati lak zadatak u Bitolju protiv makedonskog vicešampiona Eurofarm Rabotnika. Takođe, Kadeten i Visla u Švajcarkoj igraju bitan meč koji bi mogao da odluči o drugom mestu u Grupi D.

Sistem takmičenja u Ligi šampiona je isti kao i prethodne sezone. Iz prve dve grupe najbolji tim ide direktno u četvrtfinale, dok ekipe od drugog do šestog mesta odlaze u osminu finala. Iz slabijih grupa C i D po dva najbolja tima igraće u baražu za osminu finala.

Titulu brani Vardar koji je prošle sezone u Kelnu pobedio u finalu Vesprem.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Četvrtak
Zagreb – Celje 27:31 (11:14)

Subota
Barselona – Olborg 44:35 (22:17)

Nedelja
17.00 PSŽ - Flenzburg
19.00 Elverum - Seged

GRUPA B

Sreda
Porto – Kil 29:30 (16:14)

Subota
Vesprem – Meškov Brest 31:25 (14:14)
Vive Kjelce – Vardar 35:25 (17:14)

Nedelja
19.00 Monpelje - Motor

GRUPA C

Sreda
Tatran Prešov – Sporting L. 22:37 (10:16)

Nedelja
17.00 Eurofarm Rabotnik - Savehof
17.00 Rihiman Koks - Bidasoa

GRUPA D

Sreda
Kristijanštad – Dinamo B. 29:29 (16:17)

Subota
Čehovski Medvedi – Gudme 36:28 (15:18)

Nedelja
19.00 Kadeten - Visla Plock

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara