Odbojkaši Metalac Takova
Odbojkaši Metalac Takova

Gornji Milanovac slavi odbojkaše: Treća vezana pobeda Metalac Takova

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 21:38

Promena trenera dala rezultat

Kao da je neko pritisnuo dugme za brzo trčanje. Tri utakmice, tri pobede. Zaličio je Metalac Takovo na tim iz vrha tabele, a ne superligaškog debitanta. Trebalo mu je malo vremena da se navikne na zahteve elitnog ranga, ali je zatim počeo da deli lekcije. Najpre je na koncu 2021. savladao Niš, proteklog vikenda Mladi radnik – i to u Požarevcu – a onda sjajnu formu potvrdio u duelu sa još jednim direktnim konkurentom za očivanje statusa, pošto je u Gornjem Milanovcu savladao Spartak iz Ljiga – 3:1.

Sve se poklopilo sa promenom trenera. Tačnije, povratkom Miloša Ignjatovića na klupu. Upravo je mladi stručnjak, zaslužan za istorijski plasman u Superligu prošle sezone, doneo promene. Malo se razvedrila atmosfera u klubu posle serije sastanaka igrača i uprave i to je odmah rezultatiralo trijumfima. U poslednjem meču subotnjeg programa 15. kola bilo je po setovima 25:20, 15:25, 29:27 i 25:15.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je, kao po običaju, Radovan Gavrilović. Iskusni korektor je osvojio 12 poena, 11 je dodao Aleksandar Milivojević, dok su se u ekipi Spartaka izdvojili Marko Maksimović i Miloš Nadaždin (po 18), međutim, bez podrške ostatka ekipe. Ključnim se ispostavio blok Milanovčana, koji su tako osvojili deset poena, naspram samo četiri Ljižana.

Posle ovog kola Metalac Takovo je prvi put od početka sezone na bezbednoj teritoriji, kad bi se sad okončala sezona sigurno bi ostao u društvu najboljih, ni baraž ne bi igrao. A kako igra u poslednje vreme, deluje da je tek uhvatio zalet.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE – 15. KOLO

Petak

Spartak Subotica – Crvena zvezda 3:0

Partizan – Niš 3:0

Ribnica – Radnički 3:1

Subota

Vojvodina – Mladi Radnik 1:3

Metalac Takovo – Spartak Ljig 3:1



tagovi

OdbojkaOK Metalac TakovoRadovan GavrilovićSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara